ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ 9-2-13 ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Με τον καλύτερο τρόπο έκλεισε ο κύκλος των ημερίδων στη Θεσσαλονίκη για το  άλμα επί κοντώ.  Αναγκαζόμαστε να διαχωρίζουμε το επί κοντώ  από το υπόλοιπο πρόγραμμα της ημερίδας αφού μόνο το ΚΟΝΤΩ  γίνεται στο Καυτανζόγλειο, στην αίθουσα Κ. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ.

Ο Νίκανδρος Στυλιανού αθλητής του ΑΣ ΡΗΓΑΣ που κατάγεται από την Κύπρο(ν)! επέτυχε να ξεπεράσει το 5.38 επίδοση που αποτελεί Νέο Ρεκόρ Κύπρου στον Κλειστό στίβο στην κατηγορία των Ανδρών. Ο Νίκανδρος πέρασε με την πρώτη προσπάθεια το 5.10, το 5.30 και το 5.38. Στη συνέχεια δοκίμασε στο 5.45 αλλά δεν πέρασε τον πήχη, αν και είχε καλά άλματα.

Ο Θεοφάνης Μπέλος αποφασισμένος να σπάσει το φράγμα των 5.00 μ. ξεκίνησε από το 4.80 το οποίο πέρασε με την 1η και πήγε κατευθείαν στα 5.00μ. είχε και αυτός καλές προσπάθειες αλλά ο πήχης … έπεφτε!

Για να δόσουμε στους αθλητές μας και μια δεύτερη ευκαιρία να πετύχουν τις επιδόσεις που είναι ικανοί οι Στυλιανού και Μπέλος θα πετάξουν αύριο πρωί για Αθήνα για να αγωνιστούν στις 18:00 στο ΣΕΦ με στόχο ένα καλύτερο ρεκόρ. (Οι αθλητές θα πετάξουν για να είναι ξεκούραστοι στον απογευματινό αγώνα. Τα κοντάρια θα τα μεταφέρει ο προπονητής τους οδικώς συνοδευόμενος από τις Μιχαήλ Αθηνά και Γκοτζαμάνη Σοφία. Μετά τον αγώνα θα γυρίσουμε όλοι οδικώς. Για να πάρουμε πίσω μαζί μας και τους δύο αθλητές πρέπει να πετύχουν άθροισμα επιδόσεων 10.40! Αν δεν τα καταφέρουν τους βλέπω να έρχονται πίσω  … με τα πόδια!

Ατομικό ρεκόρ, με 4.60 επέτυχε ο  Πέτρος Μαρτινίδης (Π) του Εθνικού Αλεξ/λης ο οποίος έχει ως προπονητή τον πατέρα του Κώστα Μαρτινίδη Καθηγητή των ΤΕΦΑΑ στην Κομοτηνή και καταπληκτικό γνώστη του αγωνίσματος. Ο Γιώργος Γελάτσορας που ταξίδεψε από την Κέρκυρα με τον προπονητή του κ. Παύλο Σκορδίλη, άλλο μεγάλο «διαχρονικό κεφάλαιο»  στη  ιστορία του άλματος επί κοντώ, δεν κατάφερε να προσαρμοστεί στο μεγαλύτερο κοντάρι που δοκίμασε σήμερα και έκανε τρεις άκυρες. Οι άκυρες δεν έχουν καμία σημασία, έδειξε ότι μπορεί να πρωταγωνιστήσει και πάλι στην κατηγορία του.

Καλά τα πήγαν, κοντά στις επιδόσεις τους οι  Ρίζος Ανδρέας (3.60), Παπαγεωργίου Κώστας (3.40) και οι μικροί Σαλημέρης Αλέξανδρος (3.20) και Σολομωνίδης Απόστολος (3.10). Ο Απόστολος πήγε στο 3.30 για να ισοφαρίσει την αδελφή του Δήμητρα αλλά δεν τα κατάφερε να το περάσει. (Απόστολε πες αλεύρι! Η Δήμητρα σε γυρεύει).

Στα κορίτσια πολύ καλή η Τσονάκη Χριστίνα –Μελίνα με 3.40 καθώς και η Δήμητρα Σολομωνίδου με 3.30. Μόλις ένοιωσε την απειλή του αδελφού της Απόστολου έβγαλε τον μαχητή εαυτό της και καθάρισε την κόντρα!

Καλά τα πήγαν και οι κορασίδες Μιρμικλή με 2.80 και Παδοβάνη με 2.60.

Από τις δύο μικρότερες αθλήτριες ΠΚ/Α Θεοδωρίδου Μερκέλλα και Κυριακίδου Στεφανία είμαστε πολύ ικανοποιημένοι αφού και οι δύο επέτυχαν ατομικά ρεκόρ. Μπορεί η Θεοδωρίδου Μερκέλλα-Θεοπούλα ή (Κλεοπάτρα!) να έκανε 40 πόντους ρεκόρ από την προηγούμενη ημερίδα και να κέρδισε στις προσπάθειες, αλλά η Κυριακίδου Στεφανία-Αντωνία  δεν άνοιξε ακόμη τα χαρτιά της. Προβλέπω δυνατές μονομαχίες σε κάθε αγώνα.

Οι μικροί μας εκκολαπτόμενοι επικοντιστές για μια ακόμη φορά ήταν «γλύκα».  Έγινε ένας ωραίος αγώνας και η πρωτιά επίσημα κρίθηκε στις προσπάθειες. Σε τέταρτες προσπάθειες που δόθηκαν στους τρεις πρώτους ο Μπουρλόγλου πέρασε και το 2.30 αλλά εκτός αγώνα. Εφόσον το περνούσε στον αγώνα θα κέρδιζε εκτός από το μετάλλιο και μια τσάντα του ΑΣ ΡΗΓΑΣ. Την άλλη φορά η τσάντα θα είναι και πάλι το βραβείο για όποιον κάνει ρεκόρ.

print

Written by