ΠΟΣΕΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;

Η κούρσα των 3.000μ. στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ΠΠ/Α του Βορείου Ομίλου βρίσκεται στα 2200 μ.  (χρόνος περίπου  7΄15” με 7΄22”) ο αθλητής που προηγείται περνάει τη γραμμή τερματισμού βλέπει ότι έχει ακόμη 2 στροφές και συνεχίζει.
Αμέσως μετά οι κριτές αλλάζουν τον πίνακα που έδειχνε 2 στροφές και εμφανίζουν τον πίνακα που δείχνει 1 στροφή.
Οι αθλητές που ακολουθούν (στις φωτογραφίες φαίνονται οι αθλητές του 2ου γκρουπ ο πρώτος είναι μπροστά)  φτάνουν στη γραμμή τερματισμού και βλέπουν τον πίνακα να δείχνει 1 στροφή (ενώ θα έπρεπε να δείχνει  και για αυτούς 2). 
Είναι φυσικό κάποιοι αθλητές λόγω της μικρής ηλικίας (ΠΠ/Α) αλλά και της προσπάθειας που καταβάλουν στον αγώνα να μην μετρούν τις στροφές. Στηρίζονται στους κριτές! Βλέπουν ότι μένει μία (1) στροφή, τους κριτές να τους έχουν γυρισμένη την πλάτη (πιθανά να σκέφτονται, αφού έχουν κουβέντα οι άνθρωποι τι καμπανάκι να χτυπήσουν!)  και τα δίνουν όλα…
Ανεβάζουν ρυθμούς κοντράρονται περνούν πότε ο ένας μπροστά πότε ο άλλος.   Συνεχίζουν προς τον τερματισμό, δέχονται επιθέσεις μένουν πίσω και προσπαθούν  ξανά να περάσουν μπροστά. Η προσπάθεια συνεχίζεται στο «κόκκινο» μέχρι την «τελική ευθεία» αντλώντας κάθε ικμάδα από τις δυνάμεις τους.
Κάποτε πλησιάζουν στον τερματισμό … αλλά ποιον τερματισμό!  κατάκοποι από την υπερπροσπάθεια “ανακαλύπτουν” ότι έχουν και άλλη στροφή!!!
Και όλα αυτά γιατί; Γιατί οι υπεύθυνοι Κριτές … είχαν την κουβέντα τους! ήταν αλλού! μόνο σωματικά βρίσκονταν στο στάδιο.
Καλά ρε παιδιά τι κάνετε όλοι εσείς γύρω από το καμπανάκι και μάλιστα χωρίς κανένας να νοιάζεται για τους αθλητές που τρέχουν; Οι φωτογραφίες αδιάψευστος μάρτυρας.  Δυστυχώς στο βίντεο φαίνεται ακόμη περισσότερο η αδιαφορία σας για την κούρσα. Εύγε…

print

Written by