ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΣΤΙΒΟΥ 2014-2015

Οι κανονισμοί στίβου είναι το «Ευαγγέλιο» κάθε αθλητή. Η όποια προσπάθεια, το όποιο κατόρθωμά του, θα πρέπει να γίνονται σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού «τους κανονισμούς» για να είναι έγκυρα. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία (IAAF)  προσαρμόζεται και καλύπτει τα πιθανά παραθυράκια ή λάθη με την έκδοση νέων κανονισμών ή την προσθήκη άρθρων και παραγράφων έτσι ώστε να μην υπάρχει περίπτωση που να μην την προβλέπουν οι κανονισμοί. Το γεγονός ότι κάθε δύο χρόνια οι κανονισμοί αλλάζουν σημαίνει ότι ο στίβος είναι ζωντανό άθλημα και ο κανονισμός θα πρέπει να προσαρμόζεται τόσο στην τεχνολογία όσο και στις συνθήκες των καιρών για τους οποίους γράφονται.
Η μετάφραση του κανονισμού στα Ελληνικά γίνεται αλλά μερικές φορές (κυρίως στο παρελθόν) έφτανε στα χέρια μας πολύ αργά.  Η παρούσα επιτροπή του ΣΕΓΑΣ, με τη βοήθεια των αρμοδίων Κριτών, προσπαθεί και βρίσκεται σε καλό δρόμο. Μέχρι να ολοκληρωθεί η μετάφραση και η εκτύπωση του κανονισμού στα Ελληνικά συγκέντρωσε και απέστειλε προς κάθε ενδιαφερόμενο τα άρθρα και τις παραγράφους των άρθρων που τροποποιήθηκαν. Όσοι θέλουν να είναι ενημερωμένοι, δεν έχει παρά να μελετήσουν τις τροποποιήσεις που ήδη ισχύουν και αναφέρονται στον κανονισμό 2014-2015 και θα τις βρείτε ΕΔΩ.
Σημ.:  Ο κανονισμός 2014-2015  ισχύει από την 1η Νοεμβρίου 2013. Ο κανονισμός που βλέπετε στη φωτογραφία κυκλοφορεί στα Αγγλικά (τον αγοράζετε με 10 € από την IAAF). Επίσης μπορείτε να τον κατεβάσετε από τη σελίδα της IAAF.

print

Written by