ΜΠΟΜΠΙΡΕΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν οι  μικροί αθλητές του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, συνοδευόμενοι από τους γονείς και τους κηδεμόνες τους, τη διάλεξη της κ. Τζένης Ρεμπέτση (Διαιτολόγος, Διατροφολόγος Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας).

Οι μπόμπιρες άκουσαν μαζί με τους γονείς και κηδεμόνες τους την κ. Ρεμπέτση να δίνει συμβουλές για το πώς, πότε και πόσο, πρέπει να τρώει το παιδί, για να έχει ενέργεια για όλες τις δραστηριότητες της ημέρας.
Το χαρακτηριστικό της σημερινής παρουσίας ήταν ότι η κ. Τζένη «μας» κατάφερε να μπει στο πνεύμα των μικρών παιδιών από την πρώτη στιγμή και να «συζητήσει» μαζί τους τα πρέπει και τα θέλω, τα σχετικά με τη διατροφή, κάτι που το κάθε παιδί φέρνει δυσκολίες ή αρνείται να κάνει με τους γονείς του.

Τώρα, γονείς και κηδεμόνες έχουν ένα μεγάλο όπλο στα χέρια τους για να αντιμετωπίσουν τις διατροφικές σκανδαλιές των παιδιών τους.
– Θυμάσαι τι είπε η κ. Τζένη; αν θέλεις να μεγαλώσεις γρήγορα και να γίνεις γερός και δυνατός θα πρέπει να ακολουθείς τους κανόνες που μας όρισε.

 

Τελικά είναι μεγάλη δύναμη ο λόγος του δασκάλου, του προπονητή, του διατροφολόγου … αλλά και του κάθε ειδικού παιδαγωγού αν καταφέρει να περάσει την “πόρτα” του μυαλού του.  Περνώντας την “πόρτα”, μπορείς να κάνεις τις βόλτες σου σε κάθε γωνιά του παιδικού μυαλού και να διαμορφώνεις καταστάσεις!

Πρέπει να «το έχεις» για να μπορείς να επικοινωνείς με τα παιδιά, η γνώση του μεγάλου με την άγνοια του μικρού.

Ε! και για να μη λέμε πολλά, σήμερα στην όμορφη και ειδικά -γλωσσικά- διαμορφωμένη διάλεξη για τα παιδιά, η κ. Τζένη μας έδειξε περίτρανα ότι «τόχει με τα παιδιά» μπορεί και συζητάει μαζί τους όσο λίγοι. (Οι γονείς πρέπει -να μη διστάζουν- να ρωτούν). Όλοι οι ειδικοί συμφωνούν στο ότι «ρωτώντας, μέχρι και στις … Σέρρες πας»!
 

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου, των προπονητών αλλά και των γονέων και κηδεμόνων των παιδιών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ ευχαριστούμε την κ. Τζένη Ρεμπέτση και ευελπιστούμε στο εγγύς μέλλον να φωτίσουμε το δρόμο της διατροφής και στους φτασμένους αθλητές. Στη φωτογραφία ο Ταμίας του συλλόγου κ. Μουρουδέλης Σωτήριος με την κ. Ρεμπέτση.
Οι φωτογραφίες από τη σημερινή εκδήλωση στην αίθουσα Τύπου του Καυτανζογλείου Σταδίου.

print

Written by