ΑΡΡΥΘΜΙΕΣ – Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ (ΚΑΡΑΝΙΚΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ) ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ

Πήραμε ένα ε-μαιλ – πρόσκληση- να παρακολουθήσουμε το “Open Session” για το κοινό της 3ης Καρδιολογικής Κλινικής του Α.Π.Θ. με θέμα «Μοιραστείτε την εμπειρία της ασθένειας σας με άλλους ασθενείς».
Το θεωρήσαμε σημαντικό, τόσο  προσωπικά όσο και για κάθε συνάνθρωπο (και έτσι πρέπει να το δούμε όλοι), ας μην περιμένουμε να μας συμβεί για να ενημερωθούμε και μακάρι να μην εμπλακούμε στα γρανάζια της ποτέ.
Δεν χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια για να βρούμε κάποιον από τα «Ενεργά Μέλη» του συλλόγου να το παρακολουθήσει και να μας μεταφέρει τα όσα έκρινε σημαντικά.

Μας αρέσουν οι παρενθέσεις, γι’ αυτό και δεν  αφήνουμε την ευκαιρία να δώσουμε τον ΟΡΙΣΜΟ του Ενεργού Μέλους όπως τον αντιλαμβάνεται η Φιλοσοφία των ανθρώπων του ΑΣ ΡΗΓΑΣ.

Ενεργό Μέλος είναι το μέλος “της παρέας” μας, που ενδιαφέρεται για το πώς λειτουργεί αυτή η παρέα που ακούει στο όνομα ΑΣ ΡΗΓΑΣ και βοηθάει όπου κρίνει ότι μπορεί.
Πιο λιανά, είναι όλοι όσοι δεν χάνουν την ευκαιρία να προσφέρουν (τη γνώμη τους, την ιδέα τους, ένα μέρος του χρόνου τους,  να κάνουν την πρότασή τους,  να μας δείξουν κάτι που θα λειτουργήσει καλύτερα στο σύλλογο, τα λάθη μας ή τα αδύνατα σημεία μας για να τα βελτιώσουμε και τόσα άλλα.
Τα Ενεργά μέλη ενδιαφέρονται για το καλό των παιδιών τους και εφόσον ο συνδετικός κρίκος της «παρέας» είναι τα παιδιά «μας»,  μέσω των παιδιών μας φροντίζουμε και για το καλό όλης της «παρέας».

Έτσι θέλουμε όλους τους γονείς και κηδεμόνες. Είμαστε ζωντανός οργανισμός επηρεάζουμε και εν μέρει διαπλάθουμε το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά του πολυτιμότερου αγαθού που έχετε  -του παιδιού σας- (να μας επιτρέψετε να το θεωρούμε και δικό «μας») και έτσι θα επιθυμούσαμε να μας βλέπετε όλοι οι γονείς και κηδεμόνες.

Σήμερα, το ρόλο του Ενεργού Μέλους τον έπαιξε Ο κ. Καρανίκας Παντελής,  ο οποίος ενημερώθηκε και μας ενημερώνει. Αύριο θα είναι ο (Χ) και μεθαύριο ο (Ψ).
Έτσι ΟΛΟΙ προσφέρουμε στο παιδί μας, αλλά και στους γονείς και κηδεμόνες των φίλων του παιδιού μας.  Έτσι γινόμαστε ΟΛΟΙ ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ.

Ο  κ. Καρανίκας Παντελής (ο οποίος, όσο τον γνωρίζουμε λιγότερο μας εκπλήσσει με τις υπέροχες ιδέες του  π.χ. να ηχογραφήσει και να μας περάσει τα σημαντικότερα σημεία του συνεδρίου). Προσωπικά όση ώρα γράφω ακούω και τα ηχητικά αποσπάσματα, κάντε το και εσείς παράλληλα με κάποια άλλη εργασία.

Μας γράφει ο κ. Καρανίκας Παντελής

”  Καλησπέρα σας,

Σήμερα 6/4/2019 παρευρέθηκα στο “Open Session” για το κοινό της 3ης Καρδιολογικής Κλινικής του Α.Π.Θ. με θέμα «Μοιραστείτε την εμπειρία της ασθένειας σας με άλλους ασθενείς», ημερίδα που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς» της Θεσσαλονίκης.

Κεντρικοί ομιλητές :

  1. Ι. Στυλιάδης (Καρδιολόγος, αν. Συντονιστής Διευθυντής, Β’ Καρδιολογική Κλινική, Γ.Ν «Παπαγεωργίου»).
  2. Β. Βασιλικός (MD, FACC, FESC, Καθηγητής Καρδιολογίας ΑΠΘ, Διευθυντής Γ’ Καρδιολογικής Κλινικής , ΓΝ «Ιπποκράτειο»).
  3. Ε. Παντελίδου (MSc, Νοσηλεύτρια, Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ΓΝ «Ιπποκράτειο»).

Κατά την διάρκεια του «Session», ασθενείς που αντιμετώπισαν καρδιολογικά προβλήματα, ανέπτυξαν και μοιράστηκαν σκέψεις, απόψεις και εμπειρίες τους ενώ ταυτόχρονα υπήρξαν παρεμβάσεις των θεραπόντων ιατρών τους και νοσηλευτών που είχαν άμεση επαφή με τους ασθενείς.

Θεώρησα καλύτερο να ηχογραφήσω όσο το δυνατόν περισσότερα από την ημερίδα αυτή και παρακάτω παραθέτω μερικά ηχογραφημένα κομμάτια,  μέσα από τη αίθουσα, που έκρινα περισσότερο ενδιαφέροντα.

Στο παρακάτω Link υπάρχουν πέντε ηχογραφημένα αποσπάσματα μέσα από την αίθουσα. Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή ανάλυση οπότε δυναμώστε λίγο τον ήχο!!!

https://drive.google.com/open?id=1Lz9AZHnikC9u7LBjIwoAPzwnQRgZeO-9 

Σαν γενικό συμπέρασμα, πιστεύω ότι ήταν πολύ ενδιαφέροντα αυτά που ακούστηκαν, ήταν μία πολύ οργανωμένη ημερίδα με παρουσιάσεις, βιντεοπροβολές, αξιόλογους ομιλητές και σχολιαστές.
Καρανίκας Παντελής  “

print

Written by