13.10.2019 «ΠΕΡΑΣΑΜΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ» ΣΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΣΤΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ

Δε μας φτάνει η κούραση, από το περπάτημα αλλά και από τον «πόλεμο» με τα σουβλάκια και σουτζουκάκια, θέλουμε να γράψουμε και για την εκδρομή μας.

Ε! πώς να περιγράψεις μια εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν όλοι «ένας και ένας» ως προς το ομαδικό πνεύμα και το πνεύμα της παρέας;

Με δύο έξεις θα έλεγα ότι «περάσαμε φανταστικά».

 Όσοι ήταν παρόντες (127 άτομα), μπορούν ο καθένας από την πλευρά του, να μας διηγούνται για ώρες τα σημεία που τους εντυπωσίασαν. Άλλος θα μας πει για τη φύση, άλλος για την υπέροχη παρέα, κάποιοι μικροί για τους φίλους τους, που αν και κάποια στιγμή μαλώσανε την επόμενη ξανάρχισαν μαζί «οι φίλοι» το παιχνίδι. Αλίμονο, φίλοι είναι να αφήσουν ένα μικρό μπέρδεμα της στιγμής να χαλάσει τη φιλία τους;  Ας τα βλέπουμε οι μεγάλοι που με το παραμικρό μουλαρώνουμε και ο καθένας τραβάει το δρόμο του, ε! που να συναντηθούν μετά για να «ξαναπαίξουν» μαζί; και λίγο νερό στο κρασί του καθενός μας, ποτέ δεν έκανε κακό…

Ο καθένας θα βρει και από μια ιστορία που θα μπορούσε να μας καθηλώσει, τόσα πολλά ζήσαμε, είδαμε και ακούσαμε και όλα αυτά σε ένα πρωινό!

Λίγο η κούραση λίγο η ώρα που πέρασε, θα αφήσω όσους δεν ήρθαν στην εκδήλωσή μας να περιηγηθούν στις φωτογραφίες που θα περάσουμε και μέσα από αυτές να «φανταστούν» όσα όλοι εμείς ζήσαμε.

Οι συμμετέχοντες θα ξαναδούν τα όσα και οι ίδιοι κατέγραψαν, από διαφορετική γωνία ο καθένας.

Πριν ασχοληθώ με τις φωτογραφίες θα ήθελα για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσω αφενός μεν όσους φρόντισαν και την παραμικρή λεπτομέρεια της εκδήλωσης (και είναι αρκετοί)… και αφετέρου τους «φίλους» γονείς και κηδεμόνες των αθλητών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, τόσο για τη συνέπεια τους όσο και για τις υπέροχες αντιδράσεις τους σε τόσα πολλά που όλα μαζί δημιουργούν αυτό «το οικογενειακό κλίμα» για το οποίο πασχίζουμε.

Η συνέπεια αυτών των γονέων και κηδεμόνων μας ωθεί να μην ζητήσουμε ξανά προκαταβολές για την επιβεβαίωση της συμμετοχής του καθενός. Από τους 126 που δηλώθηκαν, μόνον ένας μεγάλος και ένα παιδί δεν κατάφεραν να έρθουν και αυτοί με σοβαρή δικαιολογία!
Θα το κάνουμε πράξη, στην επόμενη εκδήλωση που έχει σειρά στο πρόγραμμα του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, στην εκδρομή στο ΒΕΛΒΕΝΤΟ στις 3.11.19.
Να ετοιμάζεστε … θα γίνει χαμός!

Όσο για τη διάθεση για βοήθεια, ήταν διάχυτη, σε όλες τις φάσεις της εκδήλωσης…

Πώς να ξεχάσω την (Κυρία) που προσφέρθηκε να μαζέψει τα σκουπίδια που έπεσαν έξω από τη σακούλα  και που θέλοντας να την προλάβω της είπα:  «αφήστε τα θα τα μαζέψουμε εμείς» … η απάντηση που πήρα «γιατί θα μου πέσουν τα χεράκια;» Η απάντηση αλλά και η ενέργεια δείχνει το μεγαλείο του εσωτερικού κόσμου της Κυρίας και τη σωστή κατεύθυνση στην οποία πρέπει να ψάξουμε για την ποιότητα του κάθε ανθρώπου. Αυτή η “ποιότητα” αντικατοπτρίζεται στον τρόπο συμπεριφοράς του καθενός μας σε διάφορες καθημερινές καταστάσεις.

Όταν φεύγαμε δεν υπήρχε σκουπίδι ούτε για δείγμα, έτσι για να κάνω «δώρο» σε όποιον βρει σκουπίδι … καμιά 20ρια κάμψεις.

Όσο για τις σακούλες με τα σκουπίδια μας ο καθένας που έφευγε έπαιρνε και μία σακούλα, έτσι που στο τέλος δεν έμεινε τίποτε για εμάς!

Δεν θα επεκταθώ, αν πιάσω τις λεπτομέρειες στις οποίες θα μπορούσαμε να σταθούμε θα ξημερωθούμε, εγώ να γράφω και εσείς να διαβάζετε.

Το ρεζουμέ είναι ότι Περάσαμε υπέροχα, ζήσαμε μερικές ώρες όλοι μαζί, γνωριστήκαμε καλύτερα, τα παιδιά έπαιξαν, τραγούδησαν, χόρεψαν (το ίδιο και οι μεγάλοι) και καταλήγω στο:  Μακάρι να ζούσαμε πιο συχνά τέτοιες ώρες, στη φύση, παρέα με ανθρώπους που εκτιμούν και το παραμικρό που κάνουν οι άνθρωποι του συλλόγου για τα «παιδιά μας».

Επιμένω αδιόρθωτα στη φιλοσοφία μας …  προτεραιότητα για το κάθε παιδί που θέλει να δοκιμάσει τις ικανότητές του στον αθλητισμό έχει να «περνά καλά, να είναι ευτυχισμένο και να χαίρεται»  τα όσα μπορεί να πετύχει μέσα από τον αθλητισμό.
Η ξερή προσήλωση στην επίδοση, από τα πρώτα στάδια της αθλητικής σταδιοδρομίας του κάθε παιδιού, χωρίς ίχνος από διασκέδαση και χαμόγελο στο πρόσωπό του, δεν είναι μπροστά, στις δικές μας προτεραιότητες.

Οι φωτογραφίες  είναι από το γκρουπ που περπάτησε τη μεγάλη διαδρομή των 2 ωρών και κάτι.
Από τα άλλα γκρουπ θα περάσουμε φωτογραφίες όταν θα μας σταλούν.

print

Written by