Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑ ΕΓΓΡΑΦΩΣ – ΓΙΑΤΙ;

Το παρακάτω άρθρο γράφτηκε στις 19.6.21 στάλθηκε στον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ (μόνον) με συνοδευτική επιστολή στην οποία ζητούσαμε έγγραφες απαντήσεις στα ερωτήματα μας για να μη δημοσιευτεί.

Ο πρόεδρος μας ζήτησε μερικές ημέρες (μέχρι Παρασκευή βράδυ) για να συγκεντρώσει τα στοιχεία και να απαντήσει εγγράφως στα ερωτήματα, που υπεβλήθησαν με αντίστοιχες προηγούμενες επιστολές.

Δυστυχώς παρόλο που υπήρχαν αρκετά τηλεφωνήματα, με προσπάθειες εξηγήσεων προφορικές κανένα έγγραφο δεν έφτασε μέχρι τις (24:00 Παρασκευή 25 Ιουνίου) που ήταν η συμφωνία.
Σαφώς και ξέρουν ότι τηρώ τις υποσχέσεις μου και το λόγο μου (όπως δεν δημοσιοποίησα σε κανέναν το κείμενο νωρίτερα, έτσι και τώρα αφού δεν τήρησε την υπόσχεσή του ο πρόεδρος κ. Τομπούλης ήρθε η ώρα να το δημοσιοποιήσω). Δεν ξέρω αν με την δημοσιοποίηση θα τους ιδρώσει το αυτί,  εκείνο που ξέρω είναι ότι η δική μου ελάχιστη συμβολή για έναν καθαρό αθλητισμό ίσως βρει και άλλους μιμητές, μέχρις ότου οι έχοντες και κατέχοντες δεν θα μας αγνοούν, δεν θα κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Αναγκάζομαι λοιπόν να δημοσιεύσω το παρόν άρθρο κυρίως για να δείξω ότι, ό,τι λάθος και να γίνει στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης ποτέ δεν διορθώνεται αλλά τεχνηέντως «κουκουλώνεται».

Πάντα κάποιος θα φταίει, τη μια η γραμματεία, την άλλη το ότι περάστηκαν λάθος οι δηλώσεις και την επόμενη ότι γράφτηκαν λάθος τα αποτελέσματα. Ποτέ μα ποτέ δεν έγινε η παραμικρή διόρθωση ακόμη και σε επουσιώδη λάθη (που θα αφαιρούσαν μερικούς βαθμούς διασυλλογικών από όσους τους πήραν, επειδή η ΕΑΣ και οι υπεύθυνοι  δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους). Δεν αναφερόμαστε σε κάποιο συγκεκριμένο σύλλογο, μπορεί τα λάθη να ευνοούν και τον ΑΣ ΡΗΓΑΣ, η ουσία είναι ότι μολονότι τελευταία πολλάκις υποδείξαμε ΛΑΘΗ … Ε! πως γίνεται ποτέ να μην υπάρχουν διορθωτικές κινήσεις (που σημαίνει ότι κάποιος πρέπει να φορτωθεί και το λάθος) αλλά πάντα «κουκούλωμα». Είναι η τακτική των υπευθύνων να μην αναγνωρίζουν ποτέ τα λάθη τους για να μη χαλάσει το όνομά τους ή τι άλλο μπορεί να συμβαίνει όταν στο “προφορικό” θέλουν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και ποτέ δεν βάζουν σε μια κόλλα χαρτί μιαν απάντηση;

ΟΧΙ κύριοι, όποιοι θα είστε και στο επόμενο Δ.Σ. της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Οι σύλλογοι θα σας εκλέξουν για να τηρείτε τις προκηρύξεις και τους κανόνες που εσείς (ο ΣΕΓΑΣ και οι ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ) θα βάζετε και όλοι οι άλλοι θα ακολουθούμε κατά γράμμα για να έχει αξία αυτό που όλοι οι «κολλημένοι» με τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το Στίβο, υπηρετούμε.

Αν εσείς πρώτοι, αφήνετε να περάσει η μια παρατυπία  και μετά η άλλη γιατί να μην αφήσετε και το οποιοδήποτε ρεκόρ που θα είναι για ένα εκατοστό άκυρο ή άκυρο αλλά … λίγο!!!
Κρίμα στον αθλητή ας του το δώσουμε… Έτσι θα φανεί ότι στο δικό μας meeting  έγινα οι καλές επιδόσεις και τα μεγάλα ρεκόρ!!!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ /γράφτηκε 19.6.21/ για δημοσίευση μέχρι 23.6.21/ με παράταση στις 26/6/21

 

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – ΔΕΝ ΤΗΡΕΙ ΤΟΥΣ “ΚΑΝΟΝΕΣ”

Λάθη γίνονται από τον καθένα μας (οι απρόσεχτοι κάνουν τα περισσότερα), όμως λάθος με λάθος έχει διαφορά.

Προσπαθείς να προλάβεις τα λάθη όταν πραγματικά νοιάζεσαι, ενημερώνοντας πριν γίνει το λάθος. Τις περισσότερες φορές καταφέρνεις  ο κόπος σου και η ευαισθησία σου να προλάβεις ένα λάθος να «πιάσει τόπο» (άσχετα που σπάνια ακούς ένα ευχαριστώ) … ψιλά γράμματα.

Αρκετές φορές, όσοι ετοιμάζονται να κάνουν κάποιο λάθος, από άγνοια ή μη σωστή αξιολόγηση των πράξεών τους  και τους το υποδεικνύεις έγκαιρα, δυσανασχετούν ή γίνονται ακόμη και αντιδραστικοί-επιθετικοί!

Άλλες φορές σε αγνοούν και συνεχίζουν το δρόμο τους, αφού ξέρουν ότι έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι, όπου θέλουν θα κόψουν.

Έλα μου όμως που υπάρχουν και «κολλημένοι με την τάξη» των πραγμάτων άνθρωποι, οι οποίοι ναι μεν κάνουν το καθήκον τους με τις έγκαιρες παρεμβάσεις  τους  –προστατεύουν αυτό που υπηρετούν- αλλά στη συνέχεια το ψάχνουν κιόλας. Ελέγχουν το αποτέλεσμα των προτάσεών τους και περιμένουν τις διορθωτικές κινήσεις ή τουλάχιστον τις εξηγήσεις που να δείχνουν ότι δεν έγινε λάθος (ούτε εκ παραδρομής ούτε και εσκεμμένο).

ΣΤΟ ΨΑΧΝΟ

Με αφορμή τους Διασυλλογικούς αγώνες, όποτε εντοπίζουμε χοντρά λάθη φροντίζουμε ανώδυνα να διορθωθούν, τις περισσότερες φορές σε συνεννόηση με τους συναδέλφους στους συλλόγους και σπάνια μέσω ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ή και ΣΕΓΑΣ (γιατί εάν το θέμα φτάσει στον ΣΕΓΑΣ, στη συνέχεια θα πρέπει να εφαρμοστούν οι διατάξεις των προκηρύξεων και να «πέσουν» οι προβλεπόμενες κυρώσεις σε κάθε παράβαση).

Κάποιες φορές οι σύλλογοι που έκαναν το λάθος φροντίζουν να διορθωθεί, θυσιάζοντας τους λίγους ή περισσότερους βαθμούς που πήραν από την παράτυπη συμμετοχή σε συγκεκριμένα αγωνίσματα.

Τις περισσότερες φορές οι παρατυπίες γίνονται στις σκυταλοδρομίες.

Για τις φετινές διοργανώσεις ασχοληθήκαμε με κάτι που εντοπίσαμε στο διασυλλογικό Α/Γ  όπου, σε παράτυπη συμμετοχή σε σκυταλοδρομία 4Χ100 που υποδείξαμε (εμφανίζοντας τις επίσημες δηλώσεις και τα επίσημα αποτελέσματα.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ (όπου τελικά έφτασε το θέμα, όχι όμως από εμάς), έδωσε μια «εύκολη» λύση αλλάζοντας το όνομα στα αποτελέσματα και … ούτε «γάτος ούτε ζημιά».

– Ο ορισμός του κουκουλώματος.

Μας ενόχλησε η τόσο οφθαλμοφανής αδιαφορία στην τήρηση των κανόνων.

Το αφήσαμε!

Στο επόμενο διασυλλογικό, ξανά τα ίδια.

  • Ενημερώνουμε προφορικά για τα λάθη …
  • Τίποτε!
  • Ενημερώνουμε γραπτά για τα λάθη,
  • Η προφορική (τηλεφωνική) απάντηση του προέδρου είναι: Μου είπαν ότι όλα είναι ΣΩΣΤΑ».
  • Στέλνουμε αντίγραφα με τα ονόματα των δηλώσεων και τα ονόματα των αποτελεσμάτων, όπου δεν είναι τα ίδια ονόματα, με την ερώτηση: ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ;  αφού άλλοι δηλώθηκαν και άλλοι έτρεξαν,  από εσάς κοινοποιήθηκαν τα αποτελέσματα.
  • Περιμένουμε, περιμένουμε … και ίσως, λόγω εκλογών στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ (είναι και αυτό μια δικαιολογία) απάντηση να μην έχουμε ποτέ!

Αναγκαζόμαστε πλέον να δημοσιοποιήσουμε το θέμα για να δούμε αυτό το «ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ» που είπαν στον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ οι συνεργάτες του, πώς θα το στηρίξουν.

Κάποτε πρέπει να μπει μια σειρά στην εφαρμογή των κανόνων όχι μόνον του «ευ αγωνίζεσθαι» ή “fair play” αλλά και στην τήρηση των χειροπιαστών Κανονισμών του Στίβου και τους περιορισμούς και τις διατάξεις των  προκηρύξεων.

ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Γνωρίζουμε ότι δεν είναι δικό σας το λάθος, στη βάση όμως, όντας υπεύθυνος για να τηρείτε τα όσα πρέπει στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, εσείς φορτώνεστε το βάρος της απάντησης «Μου είπαν ότι ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ».

Αν εμπιστεύεστε τους συνεργάτες σας, θα πρέπει και να μπορείτε να αποδείξετε ότι «ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ», αλλιώς το πρόβλημα μετατίθεται και σταδιακά χάνεται (εγώ το λέω στο σκύλο μου ο σκύλος στην ουρά του).

Έτσι η ζωή συνεχίζεται χωρίς ποτέ να  υπάρχει μια σοβαρή και υπεύθυνη απάντηση.

Την χρωστάτε κ. πρόεδρε αυτή την απάντηση σε όλους εμάς που πιστεύουμε ότι η ενασχόλησή μας με τον αθλητισμό έχει πολλά να προσφέρει στη, βαλλόμενη από μεγάλους και δυνατούς «ανέμους της εποχής»,  νεολαία μας.

Κύριε πρόεδρε,

περιμένουμε να αιτιολογήσετε (εσείς ή οι συνεργάτες σας το «ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ» εγγράφως για να μάθουμε όλοι όσοι νομίζουμε ότι γίνονται μερικές φορές ακόμη και αχρείαστα «κουκουλώματα» λαθών, ότι ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΑ.

Με τιμή
19.6.21
Κατσίκας Φώτιος

print

Written by