ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δ.Σ. 6.10.22 – «ΚΟΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΓΟΡΑΣ ΚΟΝΤΑΡΙΩΝ»

Στο Διοικητικό Συμβούλιο που έγινε την Πέμπτη 6.10.22 πάρθηκαν αποφάσεις ακολουθώντας τον Εσωτερικό Κανονισμό που επιτάσσει:

  1. Οι Συνδρομές των αθλητών παραμένουν σε Ετήσια Βάση 250 ευρώ (25 ευρώ/μήνα).
  2. Οι ελαφρύνσεις για τα αδέλφια παραμένουν οι ίδιες: (40/μηνα για 2 αδέλφια και 50/μηνα για τρία ή και περισσότερα).
  3. Απαλλαγή από τη συνδρομή για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 λόγω αγωνιστικής διάκρισης πέτυχαν οι: Ντούγκου Βεατρίκη, Ντούρος Ιωάννης, Χατζημιχαηλίδης-Ντε Αλάβα Δανιήλ-Φίλιππος, Θεοδωρίδου Μαρκέλλα.
  4. ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ 40% της συνδρομής για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 (λόγω αγωνιστικής παρουσίας) πέτυχαν οι: Γκέκας Παναγιώτης, Σαλώνης Βασίλειος, Σπήλιου Μελίνα, Καφαντάρης Παύλος, Λαμπριανίδης Θεμιστοκλής.
  5. ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ 20% της συνδρομής, για την αγωνιστική περίοδο 2022-2023 (λόγω αγωνιστικής παρουσίας) πέτυχαν οι: Πατρώνη Νεφέλη.
  6. Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ τηρεί τα όσα αναφέρονται στον Εσωτερικό Κανονισμό και είναι κοντά σε πολύτεκνες οικογένειες ή και οικογένειες που τα οικονομικά είναι περιορισμένα. Αν υπάρχει οικονομικό πρόβλημα στην οικογένεια … ρυθμίζεται (διακριτικά) η συνδρομή σε συνεννόηση είτε με τον Γενικό Αρχηγό του συλλόγου κ. Καρματζόγλου Σταύρο είτε με τον Τεχνικό Διευθυντή κ. Κατσίκα Φώτιο.
  7. Προπονητές στα τμήματα των Ακαδημιών είναι: Γκοτζαμάνη Σοφία (Υπεύθυνη των Ακαδημιών), Βαποράκης Εμμανουήλ, Πατσίδου Αικατερίνη.
  8. Προπονητές Προαγωνιστικού και Αγωνιστικού είναι: Χατζιόπουλος Κοσμάς (υπεύθυνος προαγωνιστικού και Αγωνιστικού), Τοσίδης Λάζαρος, Βαλσαμίδης Νικόλαος.

Το άλμα επί κοντώ μπαίνει σε άλλη διάσταση αφού τον κ. Κοσμά Χατζιόπουλο πλαισιώνουν για να βοηθήσουν το άλμα επί κοντώ οι πρωταθλητές του συλλόγου μας : Μπέλος Θεοφάνης, Μάριος Ευαγγέλου και Πατσουκάκης Δημήτριος.

  1. Με την παρουσία και την πρόσθετη βοήθεια των πρωταθλητών του Επί Κοντώ (Μπέλου, Ευαγγέλου, Πατσουκάκη) επιχειρείται η εκ νέου επάνδρωση των γκρουπ των προπονητών με παιδιά των οποίων τα προσόντα ταιριάζουν με τις αγωνιστικές ομάδες των αγωνισμάτων (Δρόμοι, Ρίψεις, άλματα).
  2. ΤΕΣΤ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ. Από 17 Οκτωβρίου μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου, όλοι οι νέοι αθλητές, το 3ο γκρουπ των Ακαδημιών (γκρουπ κ. Σοφίας) και τα γκρουπ των προπονητών του προαγωνιστικού θα περάσουν αγωνιστικά τεστ, που θα καθορίσουν οι προπονητές υπό την εποπτεία του κ. Χατζιόπουλου Κοσμά. Στη συνέχεια, εφόσον συμφωνούν οι προπονητές αλλά και οι αθλητές, θα γίνουν τοποθετήσεις αθλητών σε ομοιογενή γκρουπ σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τεστ.
  3. Εκτός από το γκρουπ των αλμάτων του κ. Χατζιόπουλου όπου εντάσσονται και οι «λάτρεις του επί κοντώ», θα επιχειρηθεί η δημιουργία αμιγούς τμήματος για επί κοντώ (αγόρια και κορίτσια) όπου θα εντάσσονται όσοι επιθυμούν αλλά και παρουσιάζουν τα κατάλληλα αποτελέσματα στα τεστ. Κάθε χρόνο όσοι θέλουν, προσπαθούν σοβαρά και μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγωνίσματος (αυτό θα το κρίνουν οι προπονητές), θα εντάσσονται στο προχωρημένο γκρουπ του επί κοντώ.
  4. Το άλμα επί κοντώ είναι ΔΥΣΚΟΛΟ και απαιτητικό αγώνισμα (τεχνικό αλά και επικίνδυνο αν δεν υπάρχει η σωστή καθοδήγηση). Δεν είναι τυχαίο που ένα πολύ μικρό ποσοστό συλλόγων καλλιεργούν και το άλμα επί κοντώ. Εκτός από τη «γνώση του αγωνίσματος» χρειάζονται και ο κατάλληλος εξοπλισμός κυρίως «κατάλληλα κοντάρια». Δυστυχώς ο κάθε αθλητής ανάλογα με τα προσόντα του και το σωματότυπο του χρειάζεται και το ανάλογο κοντάρι. Κυρίως, όταν μιλάμε για προχωρημένο επί κοντώ (όπως σκοπεύουμε να κάνουμε), το κάθε παιδί θα χρειαστεί το δικό του κοντάρι για την αρχή και όταν θα προσαρμοστεί και καταφέρει να το λυγίσει, θα πάει στο επόμενο και στο επόμενο … Όσο μεγαλώνει, όσο δυναμώνει, όσο αποκτά το ρυθμό του άλματος θα πρέπει να αλλάζει συνεχώς κοντάρια.

Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ εδώ και δεκαετίες αγοράζει μικρά και μεγάλα κοντάρια. Ήδη στη συλλογή του συλλόγου υπάρχουν πολλά κοντάρια των οποίων η τιμή (ξεκινά από 500 και φτάνει τα 1200+ ευρώ). Τα μεγάλα κοντάρια είναι μεν πολύ ακριβά (1000 ευρώ ± το καθένα) αλλά δύσκολα καταστρέφονται (σπάζουν) αφού είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να δέχονται μεγάλα ποσά ενέργειας στο λύγισμα τα οποία ποσά στη συνέχεια τα επιστρέφουν στον αθλητή εκτινάσσοντας τον προς τα επάνω (με σωστή τεχνική). Τα μεγάλα χάνονται ή καταστρέφονται είτε από απροσεξία του αθλητή είτε από κακή μεταχείριση και κακή φροντίδα.

Τα μικρά όμως κοντάρια μπορεί να κοστίζουν τα μισά χρήματα (500 ευρώ ±) αλλά σπάζουν εύκολα αν δεν γίνει σωστή χρήση. Αν ένας γρήγορος αθλητής ή βαρύς αθλητής πάρει ένα μικρότερο κοντάρι (για τα κιλά του) τότε κατά το λύγισμα το κοντάρι μπορεί να σπάσει. Συχνά όταν ο αθλητής πάρει ένα μικρό (για τα κιλά του κοντάρι) γιατί δεν θέλει να ζοριστεί είναι πολύ πιθανό το κοντάρι να σπάσει. Έτσι τα μικρά κοντάρια σπάζουν και οι νέοι αθλητές ζορίζονται ή μένουν στάσιμοι όταν δεν έχουν το κατάλληλο κοντάρι για κάθε περίοδο.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ «ΚΟΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΓΟΡΑΣ ΚΟΝΤΑΡΙΩΝ»

Ξεκινώντας με αθλητές και αθλήτριες 12-13 ετών θα πρέπει να υπάρχουν τα κατάλληλα κοντάρια που να μπορούν να τα λυγίσουν ακόμη και τα παιδιά που θα ζυγίζουν 30,40,50 κιλά. Η δυσκολία στα κοντάρια έρχεται από το ότι το «εύκολο» κοντάρι που χρησιμοποιεί στην αρχή ο αθλητής για να μάθει την τεχνική μετά από ένα μήνα δεν θα του κάνει, θα είναι πολύ μαλακό και πιθανά να το σπάσει. Άρα θα πρέπει να πάρει άλλο κοντάρι πιο σκληρό και πιο μεγάλο (σε μήκος) … και η ζωή συνεχίζεται.

Γι’ αυτό το Δ.Σ. ενέκρινε την πρόταση της δημιουργίας  «ΚΟΙΝΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Ε.Κ.».

ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ – ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ και ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΚΟΝΤΑΡΙΩΝ

Όλοι οι αθλητές που θέλουν να ασχοληθούν σοβαρά με το άλμα επί κοντώ και θα επιλεγούν για το προχωρημένο γκρουπ θα πρέπει να βοηθήσουν το σύλλογο στην αγορά των κονταριών.

Θα πρέπει κάθε μήνα (για 6 μήνες) να βάζουν στο «ΚΟΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ» ένα ποσό (20-50! Ευρώ, που θα συμφωνηθεί μετά τη δημιουργία του προχωρημένου γκρουπ),  ώστε  να είναι δυνατή η αγορά 5-6 κονταριών στο πρώτο εξάμηνο.

 Στη συνέχεια βλέπουμε ….

print

Written by