ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ 51ο  ΚΑΙ 54ο  ΕΠΑΙΞΑΝ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΚΑΙ ΕΤΡΕΞΑΝ 40Μ

Ακόμη μία παρέα από παιδιά Δημοτικού Σχολείου πήραν μια γεύση από τα αγωνίσματα του στίβου και γνώρισαν και το ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ.

Στη διάρκεια των 2 ½ ωρών τα παιδιά γνώρισαν τα αγωνίσματα Δρόμοι ταχύτητας, εμπόδια, Μήκος, και Άλμα Επί κοντώ. Παράλληλα πήραν μια γεύση και από ασκήσεις εδάφους (στα στρώματα)και μάλιστα τα πήγαν ως τμήμα υπέροχα.

Κάποια παιδιά ζήλεψαν μεγαλύτερες αθλήτριες που έκαναν προπόνηση στο πέρασμα των εμποδίων και ήθελαν να περάσουν και αυτά τα ψηλά εμπόδια! Χρησιμοποιήσαμε την έκφραση «Η ΡΩΜΗ ΔΕΝ ΚΤΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ» θέλοντας να τονίσουμε ότι όλες οι δεξιότητες  μαθαίνονται σταδιακά εφόσον το θελήσουμε και προσπαθήσουμε σοβαρά.

Τονίζουμε στα παιδιά που τους άρεσαν τα αγωνίσματα του Στίβου ότι στο χέρι τους είναι να γνωρίσουν τα διαφορά αγωνίσματα που διαθέτει ο Στίβος και ανάλογα με τα προσόντα τους να διακριθούν στο αγώνισμα που με τη βοήθεια των προπονητών τους θα επιλέξουν. Η επιλογή του καταλλήλου αγωνίσματος θα γίνει ανάλογα με την επιθυμία των παιδιών αλλά και τα προσόντα- χαρίσματα με τα οποία γεννήθηκαν.

Με τη βοήθεια του κ. Νίκου Μακρή που τα προλάβαινε όλα και ήταν -η ψυχή- της εκδήλωσης (τόσο στην τοποθέτηση των οργάνων όσο και στα καθήκοντα του φωτογράφου),  αλλά και των συνοδών εκπαιδευτικών το πρόγραμμα κύλισε υπέροχα και ούτε καταλάβαμε πότε πέρασαν 2 ½ ώρες.

Τα παιδιά έδειξαν να το χαίρονται και νομίζουμε ότι αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στις διευθύνσεις των σχολείων που ενέκριναν τις μετακινήσεις, όσο και στους  συνοδούς των παιδιών αφού έφεραν τα παιδιά με τα πόδια και θα γύριζαν επίσης στο σχολείο με τα πόδια.
Κυρίες σας συγχαίρουμε διότι με την πρωτοβουλία της κ. Ελένης (για να γίνει η εκδήλωση) και τη διάθεση σας να συνοδέψετε τα παιδιά προσφέρατε στα παιδιά σας ΙΣΩΣ μοναδικές εμπειρίες που δεν θα τις ξεχάσουν εύκολα, αλλά και σε κάποιους «συνταξιούχους» την ευκαιρία να χαρούν με τη χαρά των παιδιών σας (μας).

Μας θυμίσατε τα δικά μας μαθητικά χρόνια και το μέγεθος της ευθύνης που επωμίζονταν οι τότε καθηγητές μας στο 4ο Γυμνάσιο,  που από τη Συγγρού (Διοικητήριο) μας πήγαιναν εκδρομή (300 παΐδια σε γραμμές) με τα πόδια στον Κέδρινο Λόφο ( Σέιχ Σου) και γυρίζαμε πάλι με τα πόδια.

 

ΔΡΟΜΟΣ 40 ΜΕΤΡΩΝ

Όλα τα παιδιά έμαθαν να τρέχουν «υποφερτά», με σωστή κίνηση των χεριών «σε αρμονική αντίθεση με τα πόδια»,  να τρέχουν πατώντας στη βάση των δακτύλων τους (για τις ταχύτητες), να τρέχουν σε ευθεία και όχι «ζικ ζακ», να μην αλάζουν διάδρομο και μερικές να τρέχουν χωρίς να «κοσκινίζουν» με τα χέρια τους. Έτρεξαν από δύο φορές 40μ με χρονόμετρο και τα περισσότερα παιδιά βελτίωσαν το χρόνο τους τη δεύτερη φορά.

Όπως συμβαίνει παντού κάποιοι ήταν πιο γρήγοροι και το χρονόμετρο κατέταξε όλα τα παιδιά ανάλογα με το χρόνο που έκαναν. Οι νικητές, ο Δημήτρης (ο μαλλιάς) και Δήμητρα έτρεξαν τα 40 μ. σε χρόνο 5.71 και 5.99 δευτερόλεπτα και ήταν οι νικητές στα αγόρια και τα κορίτσια αντίστοιχα, ενώ όλοι έκαναν πολύ καλούς χρόνους.

ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

Επειδή όλα τα παιδιά τα πήγαν καλά στις δοκιμαστικές προσπάθειες ακολούθησε και  ΑΓΩΝΑΣ  με λάστιχο. όποιο παιδί περνούσε το ύψος συνέχιζε και στο επόμενο ύψος μέχρι να κάνει τρεις άκυρες. Όποιος έκανε τρεις άκυρες, έπαιρνε το γκοφρετάκι του και αποσύρονταν από τον αγώνα.
Από τα 14 παιδιά όλοι κατάφεραν να περάσουν τα πρώτα ύψη ενώ τα μισά (τα 7) πέρασαν το λάστιχο πάνω από το  170 μέχρι και το 2.40. Το 2.40 ήταν το ύψος που έδωσε την νικήτρια του αγωνίσματος την Δήμητρα. Ο Δημήτρης (ο Μαλλιάς) είχε καλή προσπάθεια στο 2.50 αλλά ήδη ήταν εκτός συναγωνισμού αφού είχε τρεις αποτυχημένες στο 2.40. Στην Τρίτη θέση ο Μελιβόη (ο Ρονάλντο)που ήταν από τους πιο προσεχτικούς στα όσα λέγαμε. Στους τρεις πρώτους δόθηκαν μετάλλια ενώ Διπλώματα θα σταλούν στο Σχολείο και για τα 14 παιδιά που συμμετείχαν από την κ. Κώμη Κονακλή Υ.Φ.Α.ΣΧ.Α Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της  Διεύθυνσης Ανατ. Θεσσαλονίκης. Ήταν η πρώτη φορά που έλειπε η κ. Κώμη από την εκδήλωση αφού την ίδια στιγμή έτρεχε το πρόγραμμα της Χειροσφαίρισης στο οποίο έπρεπε να είναι παρούσα.

Με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τις συνοδούς των παιδιών (δεν γράφουμε ονόματα για να μην γίνει παρεξήγηση αφού διότι δεν τα γνωρίζουμε όλα) για το κέρασμα που βρήκαμε όταν μαζεύαμε τα όργανα.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΗΤΑΝ

  1. ΔΗΜΗΤΡΑ       240
  2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ     230
  3. ΜΙΛΙΒΟΗ          205
  4. ΣΕΛΕΝΑ             190
    –   ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ     1.90
    6.  ΜΕΛΙΝΑ               1.70
    7.  ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ 1.70

Οι φωτογραφίες από τη σημερινή εκδήλωση του 51ου  και 54ου  Δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης.

print

Written by