ΤΡΑΓΟΥΔΙ «ΑΕΡΑ» – ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ – «ΟΠΟΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΑΝ ΣΗΚΩΣΕΙΣ» ΣΟΦΙΑ ΓΚΟΤΖΑΜΑΝΗ ΘΑ ΒΡΕΙΣ!

«ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ»– ΤΡΑΓΟΥΔΙ «ΑΕΡΑ» – ΠΡΩΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ

Μας γράφει η κ. Σοφία Γκοτζαμάνη:
«Πριν λίγους μήνες “γράψαμε” ένα τραγούδι για να συμμετέχει το σχολείο μας στον πανελλήνιο διαγωνισμό «Η μάχη των οχυρών». Η δική μου συμβολή «καταγράφεται» απλά ως μέλος της ομάδας, αφού ο σκοπός ήταν να λάβουμε μέρος με μια ομαδική συμμετοχή δίνοντας κίνητρο στα παιδιά και έμφαση στη δική τους προσπάθεια.

ΜΕΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ.

Ο 7ος διεθνής διαγωνισμός «Η μάχη των οχυρών» είναι ένας διαγωνισμός που διοργανώθηκε από τον «Σύνδεσμο Φίλων Οχυρού Ιστίμπεη» με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας. Απευθυνόταν σε σχολεία πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα αλλά και το Εξωτερικό. Τα σχολεία μπορούσαν να συμμετέχουν με ατομικές ή ομαδικές δημιουργίες και η συμμετοχή θα μπορούσε να αφορά μία από τις έξι κατηγορίες (ζωγραφική, τραγούδι, ποίηση, διήγημα, κατασκευές, ταινίες μικρού μήκους) και θέματα που σχετίζονται με την ηρωική μάχη των οχυρών, το Έπος του ’40,  την κατοχή κ.α..

Το σύνολο των συμμετεχόντων μαθητών για φέτος έφτασε τους 3.000!

Το σχολείο μας συμμετείχε με το τραγούδι «Αέρα» που τραγουδήθηκε από όλους τους μαθητές της Στ΄ τάξης (είναι τα παιδιά μας που τα γνωρίσατε από τη συμμετοχή τους στο «παίζω επί κοντώ») με την καθοδήγηση και την συμβολή της μουσικού, των δασκάλων τους και της δασκάλας των καλλιτεχνικών.

Η επιτροπή ανακοίνωσε τα αποτελέσματα με τους νικητές σε κάθε κατηγορία (6 πρωτοβάθμιας + 6 δευτεροβάθμιας) και τα «Εκπαιδευτήρια Απόστολος Παύλος» κατέκτησαν το 1ο βραβείο στο τραγούδι.

Η βράβευση θα γίνει στο Σιδηρόκαστρο την Τετάρτη 3 Μαΐου στις 6μμ με την παρουσία του διευθυντή και εκπαιδευτικών του σχολείου μας. Ανάμεσα στους νικητές θα γίνει κλήρωση για το μεγάλο βραβείο που δίνουν οι διοργανωτές: Ένα τετραήμερο εκπαιδευτικό ταξίδι στην Νορμανδία σχετιζόμενο με την ιστορική απόβαση που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη λήξη του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.

Tο τραγούδι για όποιον θέλει να το ακούσει.

https://www.facebook.com/watch?v=575732964364586 

OI  ΣΤΟΙΧΟI ΤΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ

Τραγούδι για διαγωνισμό -Η μάχη των οχυρών-Στίχοι

print

Written by