ΤΡΙΤΗ 30.5.23 – ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΠΑΙΖΩ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ» ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα της Υ.Φ.Α.ΣΧ.Α. κ. Κώμη Κονακλή προκηρύσσει τον ΤΕΛΙΚΟ του προγράμματος  «παίζω επί κοντώ» την Τρίτη 30 Μαΐου 2023 και ώρα 10:00 στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο της Θεσσαλονίκης. Συμμετέχουν και στηρίζουν τον Τελικό τόσο η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης όσο και η Διοίκηση του Καυτανζογλείου Σταδίου.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2022 και διήρκεσε μέχρι και τον Απρίλιο του 2023. Όσα Δημοτικά Σχολεία κατάφεραν να επισκεφτούν το Καυτανζόγλειο Στάδιο (εκδήλωσαν ενδιαφέρον και δήλωσαν συμμετοχή πάνω από 25 Σχολεία όμως τελικά 20 σχολεία  κατάφεραν να έρθουν και να γνωρίσουν το επί κοντώ). Τα παιδιά γνώρισαν σε παιγνιώδη αλλά και ταυτόχρονα συναρπαστική μορφή το υπέροχο αγώνισμα του άλματος επί κοντώ (με τη  βοήθεια του «Σπαστού κονταριού»).

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ:

Στον Τελικό θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι (οι 5-6 καλύτεροι) από όσα σχολεία δοκίμασαν στην πρώτη φάση αλλά και εκπρόσωποι μαθητών από σχολεία που ήθελαν αλλά δεν κατάφεραν να έρθουν στο Καυτανζόγλειο (το πολύ 3-4 άτομα). Ο ανώτερος αριθμός των παιδιών που θα λάβουν μέρος στον Τελικό ορίστηκε στους 100 μαθητές.

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΔΥΟ:  ΔΡΟΜΟΣ 40 μ.  ΚΑΙ ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

Στο πρόγραμμα θα περιλαμβάνονται διάφορες ασκήσεις δρομικές και αλτικές και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν 40 μ. με ατομική χρονομέτρηση και να περάσουν όλα τα στάδια που οδηγούν στον Τελικό του άλματος επί κοντώ.

ΤΟ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟ

με περισσότερες λεπτομέρειες θα σταλεί από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία της Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Αμέσως μετά θα το βρείτε και ΕΔΩ (στη σελίδα μας). Όσοι ενδιαφέρεστε να επισκέπτεστε τη σελίδα μας για να είστε πλήρως ενημερωμένοι.

Με δυο λόγια: Θα λειτουργήσουν 4 μηχανισμοί «Σπαστό Κοντάρι» ταυτόχρονα σε όλο το γήπεδο που τελικά όσοι προκρίνονται από κάθε μηχανισμό θα προχωρούν στην επόμενη φάση των Δύο μηχανισμών για να καταλήξουν 10-12 παιδιά στον τελευταίο μηχανισμό ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ από όπου θα φτάσουμε στους νικητές και στα μετάλλια.

Όλα τα παιδιά θα περάσουν από όλες τις ασκήσεις, όλα τα παιδιά θα είναι «νικητές».

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ (ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ)

Αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, Δάσκαλοι, καθηγητές ΠΕ11 των Δημοτικών σχολείων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης προετοιμάστε τα παιδιά σας και δώστε την ευκαιρία στα πολύπλευρα ταλέντα, που σίγουρα θα έχετε στα τμήματά σας, να γνωρίσουν έστω μόνον αυτοί (σε αυτή τη φάση) το άλμα επί κοντώ.

Όσο για τα υπόλοιπα παιδιά, φροντίστε στην επόμενη Φάση, όποτε αυτή ανακοινωθεί, να εξασφαλίσετε ημέρα για το Σχολείο σας (με ραντεβού) για να γνωρίσουν και τα υπόλοιπα παιδιά το άλμα επί κοντώ.

Οργανώστε μιαν εκδρομή  -με αθλητικό περιεχόμενο- στο Καυτανζόγλειο Στάδιο που, από την εμπειρία των Σχολείων που πέρασαν, θα τους μείνει αξέχαστη.

Μερικά από τα Σχολεία που πέρασαν.

print

Written by