6.5.23  ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ ΤΟ 2o ΤΡΙΑΘΛΟ (ΑΛΤΙΚΟ) ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Κ14

Με τη συμμετοχή 14 αθλητών και αθλητριών γεννημένων τα έτη 2010 και 2011 (κ14) διεξήχθη το 2ο Τρίαθλο (Αλτικό) στο Καυτανζόγλειο.

Στους αγώνες αυτούς που σκοπό έχουν να περάσουν στα παιδιά σιγά σιγά το πνεύμα των αγώνων.

Οι σύλλογοι αξιολογούνται μόνο με τη συμμετοχή των παιδιών. Άρα οι συμμετέχοντες με την παρουσία τους και μόνον προσέφεραν στο σύλλογο (10) βαθμούς αξιολόγησης, ενώ όσοι δεν ήρθαν έχασαν την ευκαιρία να λένε ότι προσέφεραν και αυτοί στο σύλλογο. Ίσως στο επόμενο Τρίαθλο να είναι παρόντες γιατί τότε μόνο η σχέση αθλητή συλλόγου είναι η σωστή, η προσφορά πρέπει να είναι ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ και ο αθλητής αυτής της ηλικίας προσφέρει «κάτι» μόνο με την παρουσία του στους αγώνες.

Τώρα ξέρετε, όσοι με το παραμικρό δεν έρχεστε στους αγώνες, δεν παίζετε σωστά το παιγνίδι!

Σε ατομικό επίπεδο ο καθένας έχει την ευκαιρία να αξιολογήσει την επίδοσή του σε σύγκριση με τις επιδόσεις των άλλων παιδιών και σιγά σιγά να αρχίσει να μαθαίνει τον εαυτό του σε σχέση με τις ικανότητες που χρειάζεται το κάθε αγώνισμα. Φυσικό είναι σε κάποια αγωνίσματα που δεν είχαν την ευκαιρία να τα γνωρίσουν οι επιδόσεις τους να είναι μικρότερες από αυτές των συναθλητών τους αλλά αυτό έρχεται τελευταίο για αυτές τις ηλικίες.

Αγωνίζομαι, χαίρομαι τον αγώνα, κάνω ότι καλύτερο μπορώ, κάνω φίλους, μαθαίνω από τα λάθη μου και στον επόμενο αγώνα είμαι καλύτερος.

Αυτό είναι το πνεύμα των αγώνων και έτσι πρέπει να τους βλέπουμε μικροί και μεγάλοι.

Ευχαριστούμε τους Κριτές των αγώνων γιατί χωρίς τη δική τους παρουσία δεν θα μπορούσαν να γίνουν αγώνες. Τους ευχαριστούμε γιατί βρέξει χιονίσει είναι στο πόστο τους έτοιμοι να εφαρμόσουν αυστηρά και δίκαια τους κανόνες του κάθε αγωνίσματος και οι οποίοι οδηγούν την κάθε αναμέτρηση  στην ανάδειξη του καλύτερου με ασφάλεια μέσα από τις Λεωφόρους του “Ευ Αγωνίζεσθαι” και/ή του “Fair Play”.

Οι φωτογραφίες από τους αγώνες Κ14 σε ΜΗΚΟΣ, 60 εμπόδια, και ΥΨΟΣ.

print

Written by