ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΕΠΑΙΞΑΝ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ – Ο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΧΡΥΣΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΗΓΑΣ «ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ» ΚΑΙ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται ο κανόνας που θέλει τους Εθελοντές και τους «ερασιτέχνες» να προσφέρουν με όλη τους την ψυχή και στο τέλος να φεύγουν και ανάλαφροι και ικανοποιημένοι ανεξάρτητα από την προσπάθεια που κατέβαλαν.

Καμία κούραση, κανένα εμπόδιο, δεν μπορεί να αποτρέψει τον Εθελοντή από το να δώσει τον καλύτερό του εαυτό για την επίτευξη του στόχου τον οποίο επέλεξε να υπηρετήσει.

Σήμερα ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ του Ερυθρού Σταυρού, του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας και της Διεύθυνσης Υποδοχής και κοινωνικής ένταξης των προσφύγων, δίδαξαν σε όλους μας τι σημαίνει Εθελοντισμός.

ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.

Σήμερα οι εθελοντές κέρδισαν το ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ  της προσφοράς και αν δεν ήταν οι μικροί μας πρόσφυγες που δικαιούνται να είναι οι πρωταγωνιστές με ιδιαίτερη χαρά θα τους ονομάζαμε πρώτους. Όμως και δεύτεροι να είναι με πρωταγωνιστές τα παιδιά, για τα οποία γίνεται όλη τους η προσπάθεια, θα πρέπει να είναι τρισευτυχισμένοι.

Κυρίες, Κύριοι  επιτρέψτε μας να σας συγχαρούμε και συγχρόνως να σας ευχαριστήσουμε που μας δώσατε την ευκαιρία να εισπράξουμε και εμείς λίγη από την ικανοποίηση, που δικαιούστε να εισπράττετε από κάθε παρόμοια εκδήλωση.

Πριν εμπλακούμε σε λεπτομέρειες της σημερινής εκδήλωσης νιώθουμε την ανάγκη να συγχαρούμε το ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ της Θεσσαλονίκης για το υπέροχο έργο το οποίο επιτελεί αλλά και για την ευκαιρία που έδωσαν στο έμψυχο δυναμικό του ΑΣ ΡΗΓΑΣ να συμμετέχει στην προγραμματισμένη δραστηριότητα  γνωριμίας των παιδιών με το Στίβο και ιδιαίτερα με το άλμα επί κοντώ.

Με την παρουσία της διεπιστημονικής ομάδας του Κέντρου (διοικητικά στελέχη, γιατροί, μεταφραστές, κ.α.) η αίθουσα του άλματος επί κοντώ «Κ. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ» του Καυτανζογλείου γέμισε από «άσπρα και κόκκινα» και υπέροχες φυσιογνωμίες, που η καθεμία της έχει την ιστορία της στον Εθελοντισμό.

ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ

Από την πλευρά του ΑΣ ΡΗΓΑΣ θέλουμε να ευχαριστήσουμε το προεδρείο, τους προπονητές του συλλόγου που έσπευσαν στο κάλεσμα για την εκδήλωση χωρίς δεύτερη σκέψη.

Η προετοιμασία των ανθρώπων του συλλόγου ήταν ανάλογη της σοβαρότητας της δραστηριότητας και όχι του αριθμού των συμμετεχόντων παιδιών. Ίσως οι γονείς ή ο γονιός που συνοδεύει τα προσφυγόπουλα θα πρέπει να εμπιστευτούν περισσότερο τους εθελοντές που πασχίζουν για το καλό τους και το καλό των παιδιών τους και να μη χάνουν εκδήλωση, είτε αυτή γίνεται για τους μεγάλους είτε για τα παιδιά τους.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Τα παιδιά και οι συνοδοί (γονέας ή γονείς) εξοικειώθηκαν με το χώρο, προετοιμάστηκαν μεθοδικά για το κυρίως αντικείμενο, που ήταν η γνωριμία με το άλμα επί κοντώ, αγωνίστηκαν, κέρδισαν μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα (φιλοτεχνημένα ειδικά για την περίπτωση), έγιναν απονομές (με τις ανάλογες φωτογραφίες) και στο τέλος μικροί και μεγάλοι δροσίστηκαν με αναψυκτικά αλλά και τα υπέροχα παιχνίδια με φούσκες γεμάτες νερό, τα οποία ακολούθησαν.

Χαρείτε και εσείς τη σημερινή δραστηριότητα,  μέσα από τις φωτογραφίες της εκδήλωσης, όπως τη χαρήκαμε μικροί και μεγάλοι.

Ευχαριστούμε όλους τους Εθελοντές αλλά και τους γονείς των παιδιών : Rostislav, Vlad, Denis, Tomotii, Nazir, Yaroslav, Monika kai Bartan, γιατί μετέτρεψαν ένα συνηθισμένο μας πρωινό σε μια ξεχωριστή εμπειρία ακόμη και για εμάς.

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ

ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΜΙΚΡΩΝ

  • 1st           karamenrts Rostislav      1.70
  • 2nd           Poltorak Tomotii               1.50
  • 3rd            Angiza Nazir                       1.30
  • 4th           Bizivskoi Yaroslav             1.30
  • 5th           Stetsenko Vlad                 1.30
  • 6th           Poltorak Denis                   1.20

ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΕΦΗΒΩΝ

  • 1st           Iskantarian Bartan           2.40
  • 2nd          Iskantarian Monika         1.80

40Μ. ΜΙΚΡΩΝ

  • 1st Angiza Nazir                                  8.68
  • 2nd karamenrts Rostislav               8.70
  • 3rd Stetsenko Vlad                           8.92
  • 4th Bizivskoi Yaroslav                       8.93
  • 5th Poltorak Tomotii                         9.15
  • 5th Poltorak Denis                             9.15

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ με χαρά να σας ξαναδούμε.

print

Written by