ΤΑ ΠΗΡΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ – Η ΒΕΑΤΡΙΚΗ ΝΤΟΥΓΚΟΥ ΣΤΟ Π.Π. Κ18 ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ – 1η ΣΤΑ 100 – 1η ΚΑΙ ΣΤΑ 200

 

 

 

Η Βεατρίκη-Καλυψώ Ντούγκου είναι ένα από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στο Π.Π. Κ18 (Παίδων/Κορασίδων) που διεξάγεται το διήμερο 1-2.7.23 στην Πάτρα.

 

ΤΑ ΠΗΡΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ

Στο σχόλιο μας αυτό θα υμνήσουμε την προσπάθεια των κοριτσιών που πάλεψαν για τη νίκη ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα. Μέσα από την υπέροχη προσπάθεια της 2ης της τρίτης της 4ης κ.ο.κ. θα φανερωθεί το μέγεθος της νίκης της Βεατρίκης (σήμερα) αλλά και της κάθε Βεατρίκης στον οποιοδήποτε αγώνα.

Η αξία του 2ου, 3ου, 4ου, κ.ο.κ.  σε έναν αγώνα, τοποθετεί και στο ανάλογο ύψος την προσπάθεια αυτού που κέρδισε τον αγώνα, αναδεικνύει το μέγεθος της προσπάθειας για τον 1ο νικητή.

Σε έναν αγώνα όλοι οι συμμετέχοντες προσπαθούν να ξεπεράσουν πρώτα τον εαυτό τους, και αν η προσπάθεια είναι αρκετή για να ξεπεράσουν και τους συναθλητές τους τότε κατατάσσονται υψηλά και διεκδικούν τα μετάλλια και γιατί όχι και τα κύπελλα.

Στο σημερινό σχολιασμό της 2ης πρωτιάς της Βεατρίκης (εχθές κέρδισε τα 100μ. και σήμερα τα 200μ.) θα δούμε τον αγώνα από την πλευρά των συναθλητριών της Βεατρίκης και των προπονητών τους, που στόχο έχουν να είναι αυτοί οι νικητές.

Η ΚΟΥΡΣΑ ΤΩΝ 200 ΜΕΤΡΩΝ

– Θέλεις να κερδίσεις την κούρσα, (αφού η Βεατρίκη στο 2ο μισό δεν πιάνεται), τρέξε τρελά το πρώτο κατοστάρι και προσπάθησε να κρατήσεις το ρυθμό σου, αν το μπορέσεις εσύ θα είσαι η νικήτρια.

Με αυτό το σκεπτικό αρκετά κορίτσια «τα έδωσαν όλα» στο πρώτο μισό της κούρσας των 200 μ. (στα 120 μέτρα ήταν 2-3 μέτρα μπροστά από τη Βεατρίκη)! Όμως και πάλι στη γραμμή τερματισμού πρώτη ήταν η Βεατρίκη!!!

Θέλουμε να συγχαρούμε τις συναθλήτριες της Βεατρίκης για την υπέροχη προσπάθειά τους να είναι αυτές οι νικήτριες. Σωστά χρησιμοποίησαν την τακτική να φύγουν γρήγορα μπροστά και μετά … «έχει Ο Θεός». Όμως, όπως αποδείχτηκε από το αποτέλεσμα, ούτε αυτή η τακτική ήταν ικανή να αφήσει τη Βεατρίκη 2η ή και 3η.

Ιδιαίτερα θα συγχαρούμε τις αθλήτριες  Σοφία Κοντογιάννη 2008, και Στυλιανή Ορφανίδη 2008, που μολονότι είναι δύο χρόνια μικρότερες από τις συναθλήτριές τους, στις τελικές σειρές των 200 μέτρων κυνήγησαν με νύχια και με δόντια την πρώτη θέση και τελικά με 24.78 και 24.91 κατατάχτηκαν 2η και 3η νικήτρια αντίστοιχα, χάνοντας μόνον από τη Βεατρίκη Ντούγκου, που έκανε 24.75.

ΣΥΓΧΑΙΡΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ που προσπάθησαν, ήταν όλες τους υπέροχες.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ 200 Μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Όσο για τη Βεατρίκη, που κέρδισε όλα αυτά τα υπέροχα κορίτσια, αλλά και τον προπονητή της κ. Λάζαρο Τοσίδη που κέρδισε τους άξιους προπονητές των κοριτσιών (στην τακτική),  ένα ΜΠΡΑΒΟ (με όλη τη σημασία της λέξης) το κέρδισαν με την αξία τους.

Η ΚΟΥΡΣΑ ΤΩΝ 200 Μ. ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΤΗ ΒΕΑΤΡΙΚΗ ΝΤΟΥΓΚΟΥ 24.75, 2η ΣΟΦΙΑ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ 24.78

 

 

 

 

 

 

 

Μπράβο σας ΚΟΥΚΛΟΙ και ΚΟΥΚΛΕΣ
(αθλήτρια, προπονητής αλλά και «… βοηθητικό προσωπικό» πίσω από τις κάμερες …), η προσπάθειά σας είναι σε καλό δρόμο.
Χαρείτε τη διαδρομή
και μη χολοσκάτε τόσο για τον τελικό προορισμό, η ομορφιά του αθλητισμού μπορεί να βρίσκεται στο  ταξίδι “στη διαδρομή” και όχι κατ΄ ανάγκη στον τελικό προορισμό (εξαρτάται από τη φιλοσοφία του ατόμου και την απάντηση που δίνει ο καθένας στο ερώτημα:
Γιατί κάνεις αθλητισμό;

ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Αν τα κύπελλα δεν χωρούν στο αυτοκίνητο!!! ειδοποιήστε την κ. Παναγιωτίδου Νάνσυ να τα στείλει στη Θεσσαλονίκη με … φορτωτική!

print

Written by