ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ 22.10.2023 – ΟΠΟΤΕ ΠΑΣ … ΣΕ ΜΑΓΕΥΕΙ

Ακόμη μία φορά η παρέα του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, που συνεχώς ανανεώνεται με νέα μέλη,  έκανε αισθητή την παρουσία της στα μονοπάτια του Χορτιάτη.

Το 2023 λόγω συγκυριών δεν είχαμε το χρόνο να προετοιμάσουμε όπως θα θέλαμε την καθιερωμένη ετήσια εκδρομή των μελών του συλλόγου στο Χορτιάτη.

Παρόλα αυτά όσοι βρεθήκαμε στο καθιερωμένο σημείο (το ξέφωτο «του ΑΣ ΡΗΓΑΣ», λίγο πριν το Καταφύγιο του Χορτιάτη) για μια ακόμη φορά το ευχαριστηθήκαμε.

Περπατήσαμε μικροί και μεγάλοι (κάποιοι τη βόλεψαν στην πλάτη της μαμάς).

Μαζέψαμε κάστανα (τα σωστά κορίτσια τα ήθελαν για να κάνουν καστανόσουπα για τον παππού και τη γιαγιά που είναι κρυωμένοι).

Βρήκαμε «αξιόλογα» φύλλα, βατόμουρα, υπέροχα μικρά μπλε λουλουδάκια, και τόσα άλλα ξεχωριστά για τον καθένα.

Περάσαμε από το ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΣΕΟ, μερικοί γεύτηκαν τις υπέροχες σούπες του άλλοι συνάντησαν φίλους και γνωστούς αφού και εκεί υπήρχε γιορταστική εκδήλωση με πληθώρα παιδιών.

 

Γυρίσαμε στο ξέφωτο του ΑΣ ΡΗΓΑΣ όπου ο καθένας έστρωσε την ψάθα του ή το τραπεζάκι του έβγαλε τους μεζέδες του ή τα σάντουιτς, τα ποτά τους οι μερακλήδες και με τη συνοδεία κιθάρας και άλλων μουσικών οργάνων και φωνές καμπάνα χορέψαμε και τραγουδήσαμε. Μέχρι και καφέδες είχαν οι καλά οργανωμένοι. Εύγε!

Αυτοκίνητα, πεζοί, ποδηλάτες, ορειβάτες και τόσοι άλλοι, μαζεύτηκαν όλοι στο Χορτιάτη, ο καθένας με το δικό του στόχο.  Αν όλα αυτά τα συνδυάσουμε με τον καλό καιρό ίσως να δώσουν την απάντηση στη διαπίστωση που κάναμε «τόσα αυτοκίνητα δεν ξαναείδαμε στο Χορτιάτη».

Μια τόσο πρόχειρα οργανωμένη (για τα δεδομένα του ΑΣ ΡΗΓΑΣ) εκδήλωση έφερε στο βουνό πάνω από 60 άτομα όλα με διάθεση να χαρούν την κάθε στιγμή. Ε! με τέτοια παρέα πώς να μη σκέφτεσαι και για επόμενες εξορμήσεις, πώς να μη ξεχνάς τα όποια προβλήματα, πώς να μη χαίρεσαι την κάθε στιγμή;

Ευχαριστούμε όλους όσους ομόρφυναν την παρέα του ΑΣ ΡΗΓΑΣ και ελπίζουμε και σε άλλες εκδηλώσεις να μας … προτιμήσετε!

 

Η περιγραφή της εκδήλωσης με λίγα λόγια από την κ. Σοφία.

Όλα σήμερα ήταν υπέροχα! Πάρα το ότι το ανακοινώσαμε τελευταία στιγμή (μόλις τρεις μέρες πριν) μαζευτήκαμε 58 άτομα!!! Από αυτούς που δήλωσαν, έλειψαν κάποιοι λίγοι, οι όποιοι μάλιστα ενημέρωσαν (τυπικότατοι!), αλλά ήρθαν και κάποιοι της τελευταίας στιγμής οπότε ξεπεράσαμε το χθεσινοβραδινό αριθμό.

Η ώρα εκκίνησης τέλεια. Ήρθαμε χωρίς άγχος.

Ο καιρός υπέροχος! Η παρέα εξαιρετική! Το νέο μονοπάτι, προσθήκη που έκανε τη διαφορά! Τα πιτσιρίκια τρελάθηκαν με τα κάστανα!

Όταν φύγατε το ρίξαμε στο τραγούδι (κι εκεί ήμουν πιο χαλαρή από άλλες φορές αφού είχα την Κωνσταντίνα σε φωνή και κιθάρα, οπότε δε χρειαζόταν να τραβάω συνεχώς εγώ μπροστά… Μπορούσα να πάρω χωρίς άγχος τις ανάσες μου και να ασχοληθώ και με ότι άλλο προέκυπτε.)

Αρκετά από τα παιδιά μας αφού τραγούδησαν σκαρφάλωσαν σε ένα δένδρο και κατασκήνωσαν εκεί! Πολύ τους χάρηκα! (Τα παιδιά που σκαρφαλώνουν στα δένδρα είναι πλέον «είδος υπό εξαφάνιση…»).

 Φωτογραφίες από τη σημερινή (22.10.23) εκδρομή στο Χορτιάτη.

print

Written by