Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΟΥΗΛ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΝΤΟΥΓΚΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ 2012

Πέρασαν 11 χρόνια και κάτι από τη στιγμή που οι γονείς της έφεραν την  Βεατρίκη-Καλυψώ Ντούγκου στις Ακαδημίες του συλλόγου. Σε όλα αυτά τα χρόνια που κύλισαν ήρεμα, ομαλά και δημιουργικά, η Βεατρίκη υπήρξε υπόδειγμα παιδιού από όλες τις απόψεις.

Ασχολήθηκε με τα πάντα γύρω και έξω από τον αθλητισμό. Αφενός μεν δοκίμασε σχεδόν όλα τα αγωνίσματα του στίβου, σε παιγνιώδη μορφή στην αρχή και όσο μεγάλωνε πιο σοβαρά, αφετέρου έμαθε να διαχειρίζεται τα γύρω από τον αθλητισμό συναισθήματα και καταστάσεις. Και μόνο το γεγονός ότι μεγάλωσε με το Point System το σύστημα του οποίου ο στόχος είναι η δημιουργία ενός “καλύτερου ανθρώπου” είναι αρκετό για να αντιληφθούμε ότι  ο χαρακτήρας του παιδιού και η συμπεριφορά του ήταν το Α και το Ω της φιλοσοφίας με την οποία μεγάλωσε στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ.

Στα 17 της χρόνια κατάφερε να είναι η καλύτερη αθλήτρια της Ελλάδος με 1η Πανελλήνια νίκη σε (2) δύο αγωνίσματα τα 100 και τα 200 μέτρα και μάλιστα για (2) δύο ηλικιακές κατηγορίες, αυτή των Κ18 αλλά και των Κ20.

Μεγάλωσε σε ένα ασφαλές, ήρεμο και προσεγμένο περιβάλλον, του οποίου τον έλεγχο από την πρώτη ημέρα μέχρι και τώρα είχε και έχει η οικογένεια, με τον πατέρα της κ. Σαμουήλ να είναι «Ο κολλητός» της Βεατρίκης, αφού λόγω ηλικίας και απόστασης από το σπίτι ο μπαμπάς ήταν και είναι ο καθημερινός «ταξιτζής» της.

Το περιβάλλον όμως στο οποίο μεγάλωσε το διαμόρφωσαν και το έκαναν ελκυστικό για όλα αυτά τα 11 χρόνια εκπαιδευτικοί που αγαπούν αυτό που κάνουν και χαίρονται να προσφέρουν το οτιδήποτε είναι κοινωνικά επιθυμητό, κυρίως από την πλευρά του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς των παιδιών.

Πολλοί διετέλεσαν προπονητές της Βεατρίκης από τα πρώτα της χρόνια.

Δεν θα αναφερθώ σε όλους γιατί στα 11 χρόνια άλλαξε πολλούς,  όμως θα τους ευχαριστήσω έστω και ανώνυμα, διότι ο καθένας προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις για το καλό όλων των παιδιών.

Θα σταθώ όμως στους προπονητές που παραμένουν στο σύλλογο για όλα αυτά τα χρόνια (κ. Κοσμά Χατζιόπουλο, κ. Σοφία Γκοτζαμάνη) και  στον κ. Τοσίδη Λάζαρο που ανέλαβε την Βεατρίκη πριν από 5+ χρόνια όταν η Βεατρίκη άρχισε να δείχνει τα ξεχωριστά της προσόντα και την οδήγησε στην κορυφή των αγωνισμάτων της.

Τα δύο τελευταία χρόνια (2022 και 2023) με ξεχωριστές προσπάθειες και από τις δύο πλευρές, (αθλήτριας και οικογένειας αλλά και προπονητή –Λάζαρου Τοσίδη– και συλλόγου), ήρθαν σταδιακά και αβίαστα οι επιτυχίες που όλοι γνωρίζουμε.

Αποκορύφωμα ο Φεβρουάριος του 2023, που οδήγησε τη Βεατρίκη στην κατάρριψη ενός αραχνιασμένου (για 34 χρόνια) Πανελλήνιου ρεκόρ Κ18 κλειστού στίβου στα 200μ. με 25″01.

Η ξέφρενη πορεία της Βεατρίκης συνεχίστηκε για το 2023 στον ανοιχτό στίβο κερδίζοντας 4 πρώτες Πανελλήνιες νίκες στα 100 και 200 μέτρα (2 στην κατηγορία Κ18 και 2 στην κατηγορία Κ20) ενώ συμμετείχε και σε διεθνείς αγώνες με την Εθνική Ομάδα.

Σαφώς και όλα αυτά δεν έγιναν μόνα τους.

Έγιναν γιατί η οικογένεια πίστευε ότι η ενασχόληση με τον αθλητισμό έχει να προσφέρει πολλά στο παιδί (χαρακτήρα, συμπεριφορά, κοινωνικοποίηση, κ.α.), αλλά και να διακριθεί στον αθλητισμό αν διαθέτει τα ανάλογα προσόντα.

Έγιναν γιατί υπήρχε ένας οργανωμένος σύλλογος από ανθρώπους –γονείς και κηδεμόνες των παιδιών-, που ήρθαν στο σύλλογο φέρνοντας το παιδί τους και στη συνέχεια ενεργοποιήθηκαν διοικητικά βοηθώντας, ώστε το κάθε παιδί να βρει το δρόμο του.

Έγιναν γιατί κάποιοι άνθρωποι –προπονητές αγκάλιασαν τη Βεατρίκη (όπως και όλα τα παιδιά) από τις πρώτες ημέρες, την έκαναν να αγαπήσει το στίβο και την οδήγησαν στο  να ξεδιπλώσει τα χαρίσματα και τα προσόντα με τα οποία γεννήθηκε.

Κανένας από τους παραπάνω παράγοντες δεν είναι αρκετός –από μόνος του– να οδηγήσει τον αθλητή στην κορυφή και στη διάκριση.

Σε όλους αυτούς ξεχωριστά ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ένα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Η ΒΕΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΣΑΛΟΝΙΑ

Με νέες προοπτικές και υψηλούς  στόχους θέλει να συνεχίσει η Βεατρίκη την πορεία της στον Αθλητισμό.

Τολμά ριζικές αλλαγές και επιδιώκει να βρει συνθήκες όπως τις θέλει, τις φαντάζεται και τις ονειρεύεται – και καλά κάνει- αφού ο καθένας πρέπει να κυνηγάει το όνειρό του με τον τρόπο που ο ίδιος το επιθυμεί.

Όλη η οικογένεια του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, το Διοικητικό συμβούλιο (με τον πατέρα της κ. Σαμουήλ να είναι Αντιπρόεδρος), οι προπονητές των Ακαδημιών αλλά και του αγωνιστικού αθλητισμού και τέλος ο προπονητής που την ανέδειξε και την έφτασε να είναι η κορυφαία αθλήτρια ανάμεσα στις αθλήτριες των Κάτω των 19 ετών κ. Λάζαρος Τοσίδης, ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗ ΒΕΑΤΡΙΚΗ  καλή επιτυχία στις Πανελλήνιες εξετάσεις της για το 2024.

Πετυχαίνοντας το στόχο της και στα μαθήματα με άλλον αέρα θα επανέλθει και θα συνεχίσει την ξέφρενη πορεία της στα μεγάλα σαλόνια του αθλητισμού.

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΕΑΤΡΙΚΗ, ΦΤΑΣΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΣΑΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΜΠΟΡΕΙΣ

print

Written by