2ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ (4.11.23) ΤΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ & ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12.11.23

ΓΕΝΙΚΑ

ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ:
Ο καιρός κρυώνει, θα πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ  καλά ντυμένοι.
Με την  Ε.Μ.Υ. να προβλέπει (αν και είναι νωρίς για ακριβή πρόβλεψη), παροδικές βροχές το πρωί, Μέγιστη θερμοκρασία 17C, Άνεμοι ΔΒΔ και μεταβλητοί, Πιθ. βροχής 40%., θα πρέπει να ντυθούμε ζεστά.
Ειδικά για όσα παιδιά θα αγωνιστούν να υπάρχει 2ο φανελάκι, φόρμα αλλά και μπουφάν, για μετά τον αγώνα.
Υποχρεωτικά τα παιδιά με μπουφάν και φόρμα (και ας μη χρειαστούν) όχι μόνον μπουφάν και φανελάκι ή μόνο φόρμα και φανελάκι!  Θα το ελέγξω και όποιο παιδί δεν είναι καλά ντυμένο … (πάει το μετάλλιο)!
Οι μεγάλοι αποφασίζουν οι ίδιοι και αν κάνει κρύο … ας πρόσεχαν!

ΑΠΟΣΤΑΣΗ
Το Βελβεντό απέχει από τη Θεσσαλονίκη (148 χλμ.),
ΜΕ ΙΧ.  Περίπου 1 ω 51 λεπτ. μέσω  (Εγνατίας  Οδού / E90 /Α2) ή  1 ω 42 λεπτ. χωρίς κυκλοφορία.
Με το ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ περίπου 2 ώρες & 15 λεπτά ±

 

Α)   ΤΑΞΙΔΕΥΩ  ΜΕ ΤΟ Ι.Χ. ΜΟΥ
1
ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ:
Αρκετοί θα ταξιδέψουν Ι.Χ. από το Σάββατο το απόγευμα και θα διανυκτερεύσουν,  όπου θέλουν… !
Όσοι διανυκτερεύσουν στο Ξενοδοχείο ΑΓΝΑΝΤΙ, που βρίσκεται δίπλα από το Γήπεδο (μαζί και ο υπογράφων) και φτάσουν νωρίς, ξεκουράζονται στο ξενοδοχείο ή ανιχνεύουν το χώρο γύρω!
Δίνουμε ραντεβού τις 19:00 στο Καφέ του Ξενοδοχείου, πίνουμε τον καφέ μας, συζητάμε τα των αγώνων με τους υπευθύνους του Βελβεντού και το βραδάκι πάμε για φαγητό … ή για ύπνο!
Όσοι έχουν μικρά παιδιά
που θέλουν νωρίς ύπνο  … ρυθμίζουν το πρόγραμμά τους. 

2) ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ  ΜΕ Ι.Χ. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΡΩΙ:
Όσοι ταξιδεύουν με Ι.Χ. και μεταφέρουν παιδιά που θα αγωνιστούν, θα πρέπει να βρίσκονται στο Γήπεδο του Βελβεντού τουλάχιστον (45) λεπτά πριν από την ώρα έναρξης του αγωνίσματος  του κάθε παιδιού. Θα χρειαστείτε περίπου 2 ώρες από το Καυτανζόγλειο μέχρι το Στάδιο Βελβεντού). Ξεκινάμε στην ώρα μας για να μην τρέχουμε, εκδρομή πάμε!
Όσοι φτάσουν νωρίς την Κυριακή το πρωί, ας έρθουν στο Καφέ του Ξενοδοχείου ΑΓΝΑΝΤΙ για ό,τι χρειαστούν… Το στάδιο είναι δίπλα στο ξενοδοχείο.
Οι αγώνες θα ξεκινήσουν σ τις 11:00 με πρώτα αγωνίσματα των μικρών (2018, 2017, 2016, 2015).
Γενικά ας είμαστε νωρίτερα στο στάδιο για να δηλωθούμε, να κάνουμε ζέσταμα και να αγωνιστούμε.

Β)   ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟ(Α) ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ(Α)
89 οι δηλωθέντες μέχρι σήμερα Σάββατο 4.11.23.
(3.11.23 24.00) 89 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ
(Για εξασφάλιση θέσεων με το Λεωφορείο ΕΔΩ).
Οι δηλώσεις συνεχίζονται (ίσως πάμε και σε 2ο Λεωφορείο)! Μετά τη Δευτέρα θα ξέρουμε οριστικά.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ:
Το(α) Λεωφορείο(α)! θα είναι από τις 07:30 στην εσοχή του δρόμου από την Αγίου Δημητρίου (μπροστά από την Κεντρική είσοδο του σταδίου, όπου υπάρχουν σκάλες με νερά και το άγαλμα του Καυτανζόγλου).
Το λεωφορείο ξεκινάει στις 8:01,  φροντίστε να είστε στην ώρα σας δεν θα περιμένει κανέναν, διότι πρέπει να φτάσουμε έγκαιρα για τους αγώνες. Η διαδρομή χωρίς στάση εκτός και αν ο οδηγός ή ο Αρχηγός αποφασίσουν για ολιγόλεπτη στάση (για οποιοδήποτε λόγο).
Για ειδικές περιπτώσεις, προβλεπόμενης καθυστέρησης, ενημερώστε έγκαιρα τον κ. Σταύρος Καρματζόγλου (6932288828) ή την κ. Σοφία Γκοτζαμάνη 6976350313.
Την τελική εντολή για την αναχώρηση θα την δώσει ο ΑΡΧΗΓΟΣ της αποστολής  κ. Καρματζόγλου Στάυρος.

ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΟ Ι.Χ. ΣΤΑ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΟΥ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟΥ
Προσοχή:
Όσοι φτάσετε στο Καυτανζόγλειο με Ι.Χ. και θα ταξιδέψετε με το Λεωφορείο, αφού ξεφορτώσετε τους επιβάτες και τις τσάντες κοντά στο Λεωφορείο, αφήστε το Ι.Χ. σας έξω από τα Παρκινγκ του Σταδίου. Τις Κυριακές το Στάδιο κλείνει το απόγευμα και δεν θα μπορέσετε να βγάλετε τα αυτοκίνητά σας από το παρκινγκ όταν γυρίσετε.
Παρκάρετε  στο δρόμο γύρω από το Καυτανζόγλειο όπου βρείτε  (ακόμη και στην άνοδο και κάθοδο του παράπλευρου δρόμου από την Αγίου Δημητρίου, που οδηγεί στην κεντρική είσοδο του Σταδίου).

ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ  ΣΤΟ(Α) ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ(Α):
Όποιος έρχεται πρώτος κάθεται στο Λεωφορείο, όπου θέλει. (Ο Αρχηγός και οι υπεύθυνοι των λεωφορείων κάθονται στην πρώτη σειρά, για να έχουν τον έλεγχο του Λεωφορείου).
Κανένας δεν πιάνει τη διπλανή θέση με τσάντες ή οτιδήποτε άλλο.
Όταν ξεκινήσει το Λεωφορείο, όποιος θέλει μετακινείται στις άδειες θέσεις (αν υπάρχουν).

ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ – ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ
Θα ζητήσαμε από τους υπευθύνους της ταβέρνας (μία ή δύο), την οποία θα προτείνουν οι περισσότεροι να μας πουν  τα «πιάτα» που θα υπάρχουν στο μενού ώστε ο καθένας να διαλέξει αυτό που θέλει.
Η απάντησή τους στο 3ο Ενημερωτικό.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ

ΑΓΩΝΕΣ
Οι αγώνες ξεκινούν  στις 11:00 (με ανοχή! θα εξαρτηθεί από την ώρα άφιξης του(ων) Λεωφορείου(ων).
Το πρόγραμμα θα το βρείτε στην προκήρυξη:
ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟ 12.11.23

ΑΠΟΝΟΜΕΣ : Μετά τους αγώνες ακολουθούν οι απονομές των Διπλωμάτων σε όλους τους συμμετέχοντες και των Μεταλλίων στους τρεις πρώτους νικητές όλων των αγωνισμάτων!

ΚΑΝΩ ΦΙΛΟΥΣ
ΑΝΤΑΛΛΑΣΩ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ (ΕΜΑΙΛ ΤΗΛΕΦΩΝΑ)  ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΟΥ
Όλοι οι αθλητές μικροί (με τη βοήθεια των προπονητριών και των γονέων) και μεγάλοι, θα πρέπει να μάθουν τα ονόματα τουλάχιστον 3 συναθλητών από τα παιδιά του Βελβεντού (και αντίστροφα οι του Βελβεντού), τους οποίους και θα πρέπει να αναγνωρίζουν. Μετά τους αγώνες τα παιδιά θα ερωτηθούν να υποδείξουν τους ΦΙΛΟΥΣ τους και να ξέρουν τα ονόματά τους (μπορούν να γράψουν και τα τηλέφωνά τους, με τη βοήθεια των μεγαλύτερων).

ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ «ΦΙΛΩΝ» :
Όποιος έχει τα περισσότερα ονόματα ΦΙΛΩΝ (με τηλέφωνα ή ε-μαιλ, οι γονείς να βοηθήσουν τα μικρά) στο Λεωφορείο κατά την επιστροφή, θα ανακηρυχτεί ο πιο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΗΣ των αγώνων στο Βελβεντό του 2023 και θα έχει και το ανάλογο Δωράκι του!


ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΣΤΟ “ΣΚΕΠΑΣΜΕΝΟ” ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ
Με το τέλος των απονομών,  φωτογραφίες κ.α., επιβιβαζόμαστε στα Λεωφορεία και Τα Ι.Χ. μας και πάμε στο χώρο από όπου θα ξεκινήσει το περπάτημα στη φύση. Η όλη διαδρομή περίπου μία ώρα.

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ
Με το τέλος του περπατήματος στο «Σκεπασμένο» ειδοποιούμε την Ταβέρνα ή τις ταβέρνες που θα επιλέξουμε, «ετοιμάστε – ερχόμαστε» και πάμε για φαγητό.
Τρώμε ΟΛΟΙ μαζί,  όπου αποφασίσουμε σε μία ή σε δύο ταβέρνες (για να μας σερβίρουν καλύτερα),  καθισμένοι σε παρέες των δύο τριών οικογενειών ή και παραπάνω. Τα μεγάλα παιδιά και αυτά σε παρέες σε διπλανό τραπέζι ή και με τους γονείς τους, τα μικρότερα σίγουρα με τους γονείς τους.
Ο καθένας πληρώνει τα δικά του.
Οι τιμές είναι “ειδικές” με ελεύθερη την επιλογή από το μενού, για να φάει ο καθένας ότι τραβάει η όρεξή του.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ
ΜΟΥΣΕΙΟ  Ή ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ ΚΑΙ ΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ
Συνήθως στο φαγητό το γλεντάμε και λίγο, ίσως μας πάρει κάπου στις δύο ώρες. Τα παιδιά συνήθως το ρίχνουν στο παιχνίδι έξω και οι γονείς στο κρασάκι ή το τσιπουράκι μέσα! Όσοι θελήσουν να κάνουν μια βόλτα κατηφορίζουν προς την πλατεία για καφέ ή και λίγο παρακάτω για να προμηθευτούν τα παραδοσιακά γλυκά του ΖΑΝΔΕ, για να αποφύγουν την ουρά όταν θα σταματήσουν  τα Λεωφορεία για να αγοράσουμε (όσοι θέλουν) τα παραδοσιακά  γλυκά του Βελβεντού.

ΚΡΑΣΙΑ
Υπάρχει και η δυνατότητα να πάρουμε και Κρασιά ή Τσίπουρο από τους ντόπιους οινοπαραγωγούς. Ειδικά για τα κρασιά όμως θα πρέπει να ενημερώσουμε εκ των προτέρων για να ανοίξουν τις αποθήκες. Εφόσον υπάρχουν άτομα που θέλουν να αγοράσουν κρασιά ας μας ενημερώσουν έγκαιρα, ακόμη και στο Λεωφορείο -στο δρόμο για το Βελβεντό- για να το ρυθμίσουμε.

ΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΓΛΥΚΑ
Η συνάντηση
για την επιστροφή  θα γίνει μπροστά από το Εργαστήριο γλυκών του ΖΑΝΔΕ, όπου θα σταματήσουμε για να πάρουμε (όποιος θέλει) λουκουμάδες, τουλούμπες και  σιροπιαστά.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ
Τα Ι.Χ. αναχωρούν κατά βούληση.
Η αναχώρηση του Λεωφορείου θα γίνει από την τελευταία στάση που είναι το Εργαστήριο γλυκών του ΖΑΝΔΕ. Την οριστική ώρα αναχώρησης την καθορίζει ο Αρχηγός της Αποστολής  πριν από το Φαγητό και όλοι πρέπει να βρίσκονται ή στο Λεωφορείο ή στο χώρο αναχώρησης την ορισθείσα ώρα. (Υπολογίζουμε κατά τις 18:00 ± 30′).

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ  ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Το ταξίδι διαρκεί περίπου 2:15 ± για το Λεωφορείο.
Η αποβίβαση θα γίνει στον ίδιο χώρο από όπου ξεκίνησε το Λεωφορείο (στην εσοχή επί της Αγίου Δημητρίου, μπροστά από τα σκαλάκια με τα ΝΕΡΑ).

ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΑΓΚΗ  ΕΙΝΑΙ:

ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ:  κ. Καρματζόγλου Σταύρος 6932288828

 ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Γκοτζαμάνη Σοφία          6976350313
Χατζιόπουλος Κοσμάς   6937531874
Τοσίδης Λάζαρος             6995714747

Συνδετικός κρίκος :  Κατσίκας Φώτιος   6932626625

 

Ότι ξέχασα … στο τελευταίο 3ο  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Τέταρτη 8.11.23 βράδυ ή Πέμπτη 9.11,23 μεσημέρι.

Αν υπάρχουν ερωτήσεις προτάσεις … fotkatsi@phed.auth.gr

print

Written by