Ο ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΝΤΕΜΟΣ – ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ 29.11.2023

Ο Ναπολέων Ντέμος, αυτός ο ογκόλιθος της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού, της Θεσσαλονίκης αλλά και ολοκλήρου της Ελλάδος, δεν είναι πια κοντά μας.

Ως πρώτη φουρνιά Γυμναστών της Θεσσαλονίκης (1969-1972) είχαμε την τύχη να τον έχουμε ως καθηγητή Στίβου, μαζί με άλλους μεγάλους Δασκάλους (που κάποιοι μας άφησαν στα προηγούμενα χρόνια) και τον Ναπολέοντα Ντέμο.

Στα φοιτητικά μας χρόνια πήραμε πάρα πολλά από το Δάσκαλό μας, αλλά για πολλούς από εμάς η τύχη -μας χαμογέλασε διπλά- αφού είχαμε κοντά μας,  δίπλα μας, στην πόλη μας τον Δάσκαλο.

Όποιος ήθελε να πάρει εφόδια, σωστά για τη ζωή του, δεν είχε παρά να παρακολουθήσει τον τρόπο που λειτουργούσε, τη συμπεριφορά του στα πολλά θέματα με τα οποία ασχολήθηκε, αλλά και τον τρόπο που αντιμετώπισε τις  διάφορες σημαντικές προσωπικές στιγμές της ζωής του.

Πάντα καθαρός στις σκέψεις του, ακέραιος, δραστήριος, πρωτοπόρος, με ξεχωριστά διοικητικά και δημιουργικά προσόντα, προσιτός και συγχρόνως πατέρας, αδελφός και φίλος.

Είναι τόσες πολλές οι δραστηριότητές του, που στο βιβλίο του «ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥ ΝΑΠΟΛΕΟΝΤΑ» (που παρουσίασε το Σάββατο 1 Απριλίου 2017) στη Θεσσαλονίκη, το βιογραφικό του καταλαμβάνει 4 σελίδες!

Ο ίδιος στο Βιβλίο του  φανερώνει το μυστικό της επιτυχίας του:

… Στα 65 χρόνια ενεργούς ανάμειξής μου με τον αθλητισμό, είχα την ευκαιρία να γνωρίσω έναν μεγάλο αριθμό σπουδαίων ανθρώπων που ανάλωσαν ολόκληρη τη ζωή τους υπηρετώντας την αθλητική ιδέα και τον πολιτισμό, οι οποίοι  -με το παράδειγμά τους και την αφοσίωσή τους σε εκείνο που υπηρετούσαν – με δίδαξαν πολλά.

Σε ευχαριστούμε ΔΑΣΚΑΛΕ  – ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΧΝΑΜΕ

print

Written by