ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ – ΤΟ 1o ΓΚΡΟΥΠ  (ΣΤ-3) ΕΠΑΙΞΕ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ & ΠΕΤΑΞΕ!

Με τα πόδια μας ήρθαν … πετώντας έφυγαν «οι μαθητές» του 1ου γκρουπ του Δημοτικού Σχολείου ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ.

Με λίγα λόγια, όταν έχεις να διδάξεις ένα αντικείμενο πολύπλοκο όπως είναι το άλμα επί κοντώ  σε «τέτοια παιδιά»… χαίρεσαι να σιδερώνεις. Τι σημασία έχει που ακόμη και ο νικητής του τελικού πήρε «κίτρινη κάρτα» στην εκτέλεση βασικών ασκήσεων, όταν ήρθε η ώρα του τελικού ήταν εκεί να ξεδιπλώσει τα προσόντα του.

Το ίδιο κατάφεραν τα περισσότερα παιδιά, ξεκινώντας από τα βασικά με προσοχή και προσπάθεια πέρασαν σε ασκήσεις πολύπλοκες και σχετικά δύσκολες, για πρώτη επαφή με το αγώνισμα.

Θα επαινέσω τους Κ.Φ.Α. που προσπαθούν και νοιάζονται για τους μαθητές τους σε κάθε σχολείο αλλά και τους υπευθύνους των Σχολείων που εγκρίνουν καινοτόμες δραστηριότητες τις οποίες το ασίγαστο πνεύμα άλλων συναδέλφων (κ. Κονακλή Κώμη, Μακρής Νίκος) προσφέρουν.

Τίποτε δεν έρχεται από μόνο του, ιδιαίτερα όταν πρόκειται να περάσουμε κινητικές και όχι μόνο «δεξιότητες» στα παιδιά. Είναι κανόνας και Αρχή στη μάθηση το ότι όσο περισσότερες κινητικές δεξιότητες έχει αποκτήσει ένα παιδί τόσο πιο εύκολα μαθαίνει και κάποια άλλη πιο δύσκολη ή περισσότερο πολύπλοκη.

Η αρχή της «πολυπλευρικότητας»  που ισχύει στη διαδικασία της μάθησης των αγωνισμάτων στο στίβο έρχεται να βροντοφωνάξει ότι θέλει σοβαρή προσπάθεια για να περάσουμε σε ένα γκρουπ παιδιών νέες κινητικές δεξιότητες.

Όσο πιο σοβαρά θα ασχοληθούμε με κάτι τόσο καλύτερα θα είναι και τα αποτελέσματα.

Το «σοβαρά» μπορεί να ερμηνευτεί ποικιλοτρόπως: Από τον αριθμό των παιδιών σε κάθε γκρουπ, μέχρι και την προετοιμασία που γίνεται  για να δεχτούν τα παιδιά τα νέα ερεθίσματα.

Το συγκεκριμένο γκρουπ του Δημοτικού Σχολείου ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ (τάξη ΣΤ΄, τμήμα 3ο) ήρθε με σκοπό να “γνωρίσει και να χαρεί” το «παίζω επί κοντώ» και όχι απλά να το “συναντήσει”.

Το γεγονός ότι οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής στο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ το πήραν ζεστά και ασχολήθηκαν με κάποιες προασκήσεις είχε το αποτέλεσμά του.

Περπατώντας ήρθαν  – πετώντας έφυγαν-!

Μπράβο στα παιδιά, στους Δασκάλους τους και ιδιαίτερα στους Κ.Φ.Α., στη Διοίκηση του Σχολείου που τολμά να βγάλει τα παιδιά και “έξω” όταν υπάρχουν «ευκαιρίες».

Ένα πουλάκι μας είπε ότι το επόμενο τμήμα, που θα έρθει την άλλη Τρίτη 20.12.22 ετοιμάζεται να καταρρίψει το ρεκόρ των 2.30 που πέτυχαν οι δύο πρώτοι:

Η εξάδα είναι :
Απόστολος Αϊδαφατζής, Δέσποινα Αποστολίδου, Βασίλης Μαρκόγλου, Δέσποινα Βερνή, Ζαφειρίου Βασιλική, Βαβλούκης Νίκος. Η αλήθεια είναι ότι ΟΛΟΙ τα πήγαν περίφημα ακόμη και ο «σκ…λές» που μας απέδειξε ότι -κάναμε λάθος-  αφού ήταν αυτός ο νικητής!

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΙΖΩ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ?
Ίσως, εφόσον οι υπέυθυνοι της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης το εγκρίνουν και τα Σχολεία το επιθυμούν, όταν ο καιρός θα φτιάξει και θα μπορούμε να “παίξουμε επί κοντω” έξω, στο χόρτο του βοηθητικού Σταδίου,  να οργανώσουμε μια γιορτή του “παίζω επί κοντώ” με τη συμμετοχή όλων των παιδιών που διακρίθηκαν και θα διακριθούν από όσα σχολεία δοκίμασαν ή θα δοκιμάσουν.

Ειδικά για το ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ αφού συμμετέχει με τρία τμήματα  της ΣΤ’ (εφόσον το επιθυμούν και εφόσον το εγκρίνουν οι έχοντες το πρόσταγμα…) μπορεί να γίνει και εσωτερικός ΤΕΛΙΚΟΣ ανάμεσα στους 6 καλύτερους από κάθε τμήμα, για να το χαρούν οι συμμετέχοντες αλλά και για να το δουν τουλάχιστον, όσοι δεν είχαν την τύχη να το δοκιμάσουν.
Τις λεπτομέρειες μπορεί να τις ρυθμίσει η κ. Σοφία Γκοτζαμάνη (που θα μας “φάει” αν δεν το κάνουμε)!

Μερικές φωτογραφίες από την όλη εκδήλωση και από την απονομή στους 3 καλύτερους, τα όσα υποσχεθήκαμε.

print

Written by