Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (W.A.)  ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ «ΣΠΑΣΤΟΥ ΚΟΝΤΑΡΙΟΥ» (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΠΑΙΖΩ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ») ΣΤΟ KIDS’ ATHLETICS   – Ο ΣΕΓΑΣ!

Αφού είδαμε το KIDS’ ATHLETICS  που έγινε στο Καλλιμάρμαρο, το οποίο διαφήμισε! ο ΣΕΓΑΣ με εικόνες από τη συμμετοχή του Γ.Γ. Αθλητισμού Γ. Μαυρωτά, αλλά και με βίντεο,  με τα παιδιά να εκτελούν «άλματα»! με το κοντάρι στα χέρια τους, θεωρήσαμε χρέος μας να επέμβουμε.
Αφενός μεν για να προφυλάξουμε το πρόγραμμα «Kids’ Athletics»  από αχρείαστους τραυματισμούς των παιδιών και αφετέρου για να βοηθήσουμε ουσιαστικά το επί κοντώ και όχι να το έχουμε στο πρόγραμμα μόνο για λεζάντα.

H ΠΡΟΤΑΣΗ εστάλη ταυτόχρονα σε World Athletics (W.A.) Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου και στον ΣΕΓΑΣ.

Από την WORLD ATHLETICS είχαμε απάντηση από την υπεύθυνη του προγράμματος Catherine O’Sullivan, Kids’ Athletics Manager, International Relations and Development  με το μήνυμα:
–  I’d love to hear your thoughts and proposal on teaching pole Vault to kids”.

…. We can schedule a ‘Teams’ call.

Η επαφή έγινε και στις αρχές της εβδομάδος 19 Ιουνίου ή 26 Ιουνίου θα ακολουθήσει το 2ο στάδιο της επαφής μας.

Η ίδια πρόταση έγινε και στον ΣΕΓΑΣ…  Καμία κίνηση κανένα ενδιαφέρον – «μη μου τους κύκλους τάραττε» … λές και προσπαθούν να τετραγωνίσουν τον κύκλο.

– Άμα περάσει η πρόταση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία τότε μπορεί να ενδιαφερθούμε, μέχρι τότε:
– «Αφκέ μας» καλά περνάμε …
– Ο Τεντόγλου πάλι 1ος σήμερα στο Παρίσι…

Όμως εμείς δεν τα παρατάμε.
Μεθαύριο θα ταξιδέψουμε* πολλά χιλιόμετρα για να παρουσιάσουμε το «παίζω επί κοντώ» εκεί που ακούν, βλέπουν και ενδιαφέρονται πραγματικά για την ουσία των αθλητικών εκδηλώσεων και όχι μόνο για τα … media!

* 10.6.23 ώρα 10:οο,
Σε τελευταία επικοινωνία με τη Θήβα
(Μπεκρή Σπύρο), δίνει βροχές για Κυριακή απόγευμα οπότε, το συγκεκριμένο ταξίδι δεν θα γίνει.  Όμως το “παίζω επί κοντώ” είναι η λύση για τη μύηση των παιδιών στο αγώνισμα, όσο πιο νωρίς το καταλάβουμε τόσο το καλύτερο.

Με Τιμή
Φώτιος Κατσίκας

print

Written by