ΥΠΕΡΟΧΗ Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ 2023

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ με κύριο χαρακτηριστικό για φέτος, την αλλαγή της Έδρας, (η γιορτή έγινε στην υπέροχη αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης) ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΗ.
Εισέπραξα πολλά συγχαρητήρια που τα δικαιούνται Τα Παιδιά μας, Οι γονείς και κηδεμόνες των παιδιών μας, ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΜΑΣ αλλά και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που στόχο έχουν να κινούν τα νήματα.
Θα μπορούσε κάποιος να γράφει -μέχρι αύριο- τονίζοντας την κάθε πτυχή αυτής της υπέροχης γιορτής που τη χαρακτηρίζουμε «σεμνή» αλλά γεμάτη με νοήματα και μηνύματα για τα παιδιά μας, τόσο από πλευράς διοργανωτών όσο και των γονέων και κηδεμόνων.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ
Τα παιδιά μας, από το μικρότερο μέχρι και το μεγαλύτερο, το καθένα πρόσθεσε το δικό του ογκόλιθο στο  οικοδόμημα που δημιουργήθηκε με τη συνδρομή όλων. Το τρακ της απαγγελίας των ποιημάτων,  η χαρά και η ανακούφιση που συνόδευε την τελική υπόκλιση (το τέλος της προσπάθειας),  τα τραγούδια είτε μεμονωμένα είτε της χορωδίας, τα σκετς και οι υπέροχες ερμηνείες των διαφόρων ρόλων που  απαιτούσαν τα σκετς. Για κάθε παράγραφο-ενότητα θα προσθέτουμε μερικές αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες (περισσότερες θα περάσουμε στη σελίδα μας στο fb γιατί είναι πιο εύκολη η διαδικασία ανεβάσματος των φωτογραφιών). Εξ άλλου όλοι οι γονείς με ένα κινητό στο χέρι δεν έχασαν καμία από τις ξεχωριστές στιγμές των παιδιών τους, οι «Πατερο-ώρες και Μητερο-ώρες» που τόση μεγάλη σημασία δίνουμε.

ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ
Αισθητή και μάλιστα σε πολλά μέτωπα η παρουσία των μεγαλύτερων αθλητών μας. Παντού όπου χρειάστηκε και ζητήθηκε βοήθεια υπήρχε και κάποιος που όχι μόνο κάλυπτε το πόστο του αλλά ήταν και η εγγύηση της σωστής λειτουργίας του κάθε πόστου. Βοήθησαν στο στήσιμο της γιορτής, στη λειτουργία των επί μέρους σταθμών, στην προετοιμασία του μπουφέ, στο διαχωρισμό των δώρων, στο ντύσιμο των μικρών μας αθλητών για τους ξεχωριστούς ρόλους, στη μουσική, στην παρουσίαση της γιορτής, ως κριτές στον τερματισμό του Αϊ-Βασίλη, στο ρόλο του Αϊ-Βασίλη, στο ΦΑΓΗΤΟ, στο συμμάζεμα και σε τόσες άλλες περιπτώσεις. Πέρα και πάνω από κάθε βοήθεια, στόλισαν την αίθουσα με τα νιάτα τους και τη φώτισαν με τα λαμπερά τους πρόσωπα και τα αστραφτερά τους χαμόγελα.

ΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Ό,τι και να γράψει κανείς για το δίδυμο των παρουσιαστών της εκδήλωσης, Αναστασίας και Φώτη Λούβαρη, θα είναι λίγο. Ο τρίτος αδελφός Σταύρος, που ήταν ο συντονιστής τους, τους έφερε, τους τακτοποίησε, κινούσε στην αρχή τα νήματα, από τη γωνία, και όταν βεβαιώθηκε ότι όλα πήραν το δρόμο τους, την «έκανε». Στη φωτογραφία η Αναστασία ανάμεσα σε δύο Φώτηδες.

 

 

 

Ο ΑΪ-ΒΑΣΙΛΗΣ
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Αϊ-Βασίλη του 2023 αθλητή αποστάσεων κ. Ντόριαν Μυρτάϊ όχι μόνο γιατί βοήθησε να ζήσουν οι μικροί μας αθλητές τη χαρά του να πάρουν το δωράκι τους από τα χέρια του ΑΊ-Βασίλη αλλά γιατί σε κάθε εκδήλωση είναι παρών να βοηθήσει και να προσφέρει στα μέλη της οικογένειας του ΑΣ ΡΗΓΑΣ. Σε ευχαριστούμε Ντόριαν, χαιρόμαστε που έχουμε άτομα του δικού σου επιπέδου ώστε να αποτελείς παράδειγμα προς μίμηση για τους μικρότερους αθλητές μας. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στις αθλητικές επιδόσεις, αυτές αργά ή γρήγορα τελειώνουν, στη συμπεριφορά και το χαρακτήρα αναφερόμαστε, που είναι σίγουρο ότι θα μας συνοδεύει σε όλη μας τη ζωή και αυτό μετράει.

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Οι κύριοι παράγοντες της επιτυχίας με πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες τις φάσεις της γιορτής. Από την προετοιμασία, το κουβάλημα, το στόλισμα, το σενάριο, τα ποιήματα, τα τραγούδια, την επάνδρωση των διαφόρων νευραλγικών πόστων,  τη μουσική υπόκρουση, τους μπουφέδες, τα ημερολόγια, τα δώρα, αλλά και σε όλα τα μετά της εορτής παρόντες. Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και οι δικαιολογημένα απόντες «ήταν εκεί» είτε στέλνοντας τους αθλητές τους είτε σύσσωμη την οικογένειά τους που τους αντικατέστησαν ΕΠΑΞΙΑ (μέχρι και ποιήματα μας είπαν).

 

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ
Συγκινητική η παρουσία αλλά και η συμμετοχή στην προσπάθεια επιτυχίας της γιορτής σχεδόν όλων των γονέων και κηδεμόνων. Όσοι είναι πιο κοντά στο σύλλογο, κουβάλησαν, έστησαν, βοήθησαν όπου έβλεπαν ότι χρειάζεται βοήθεια και γενικά ήταν η ασφάλεια του ότι «τίποτε δεν θα πέσει καταγής», μόλις παρουσιαζόταν κάποιο πρόβλημα όλο και κάποιο χέρι παρουσιάζονταν για να στηρίξει την κατάσταση.

Περάσαμε την ιδέα της συμπλήρωσης του μπουφέ με χειροποίητα γλυκά και δώσαμε την ευκαιρία σε όποιον ήθελε να προσφέρει το δικό του δημιούργημα, σε γλυκά ή αρμυρά, να το κάνει. Τελικά μαζέψαμε τόσα γλυκά που,  ακόμη και μετά από τις φιλότιμες προσπάθειες των «λίγο φαγανών» στο τέλος μας έμειναν αρκετά.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα όσους μπήκαν στον κόπο να ετοιμάσουν και να μας φέρουν τα δικά τους γλυκά ή αρμυρά. Στη φωτογραφία φαίνονται όσοι έφεραν το κάτι τι τους.  Από τη φωτογραφία λείπουν 2-3 καρτελίτσες που κατά λάθος πετάχτηκαν στο μάζεμα. Ας μας συγχωρήσουν για την αστοχία.

 

 

 

 

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ.
Τίποτε δεν μπορεί να γίνει αν δεν υπάρχει διάθεση εκ μέρους των υπευθύνων του συλλόγου οι οποίοι είναι αυτοί που πρέπει να αποφασίσουν αλλά και να υλοποιήσουν την όποια τους απόφαση. Όπως είπαμε και παραπάνω η Βοήθεια μπορεί να έρθει από παντού αλλά κάποιοι πρέπει να προγραμματίσουν να ενδιαφερθούν και να υποστηρίξουν τις όποιες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου. Τέτοια είναι η προθυμία των παρόντων μελών του Δ.Σ. που αν και των περισσοτέρων τα παιδιά -πήραν το δρόμο τους- στη ζωή ή στις σπουδές τους, αυτοί παραμένουν εκεί υπηρετώντας και τα παιδιά της επόμενης γενιάς. Ε! πώς να μη χαίρεσαι να συνυπάρχεις με τέτοιους ανθρώπους και να υπηρετείς το κάθε παιδί που ο δρόμος του το έφερε στην  οικογένεια του ΑΣ ΡΗΓΑΣ. Όλοι εμείς, του παρόντος αλλά και παλαιοτέρων Δ.Σ., είμαστε εδώ για το κάθε παιδί προσπαθώντας να κρατήσουμε τις ΑΞΙΕΣ που υιοθετήσαμε για το σύλλογο και που ευελπιστούμε να περάσουμε, με τη βοήθεια των γονέων τους και των κηδεμόνων τους, στα παιδιά του συλλόγου.

Κυρίες Κύριοι, σας μεταφέρω τα συγχαρητήρια που εισέπραξα από μεγάλο αριθμό γονέων και κηδεμόνων για την εθελοντική σας προσφορά στο «παιδί» της κάθε οικογένειας, στον αυριανό οικογενειάρχη.

print

Written by