ΚΑΤΣΙΚΑΣ ΦΩΤΙΟΣ – ΜΕΡΟΣ 2o – ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΩ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ 2020

1ος ΛΟΓΟΣ   ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ.

 

2ος ΛΟΓΟΣ:  
ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ – ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ ΤΩΝ ΛΑΘΩΝ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ

ΕΛΛΑΝΟΔΙΚΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ 29-2-2020

Ένα από τα λάθη τα οποία χρεώνουμε στην παρούσα διοίκηση του ΣΕΓΑΣ (και των τελευταίων 20 χρόνων) είναι και η αδιαφάνεια στα μικρά ή και στα μεγαλύτερα θέματα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο τρόπος που αντιμετώπισε ο ΣΕΓΑΣ αλλά και η Ελλανόδικος Επιτροπή των κυριών (Ξένια Αργειτάκη, Γεωργία Ζωγράφου και Μαρίκα Καρδαρά), την περίπτωση της «4ης προσπάθειας» που δόθηκε στο επί κοντώ γυναικών στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού στις 29-2-2020.

  •  Έγιναν τρεις διαδοχικές άκυρες προσπάθειες  και ο Έφορος, εφαρμόζοντας τον Κανονισμό, Ακύρωσε την αθλήτρια.
  • Έγινε ένσταση, εκ μέρους του εκπροσώπου της αθλήτριας, η οποία έγινε δεκτή από τον Έφορο και δόθηκε 4η προσπάθεια (ως επανάληψη της 2ης).
  • Ακολούθησε Έφεση, στην Ελλανόδικο Επιτροπή η οποία δεν έγινε δεκτή.

Είναι η προβλεπόμενη διαδικασία όταν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και καλείται ο Έφορος ή και η Ελλανόδικος Επιτροπή να λύσουν τη διαφορά ακολουθώντας κατά γράμμα τον κανονισμό.

Μέχρις εδώ, όλα καλά.

 

Η ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ

Η αδιαφάνεια ξεκινάει από τη στιγμή που Ο ΣΕΓΑΣ (Σεβαστής Βασίλειος) αλλά και η πρόεδρος της Ελλανοδίκου Επιτροπής (Αργειτάκη Ξένια) δεν επιτρέπουν τη πρόσβαση στο Πινάκιο του αγώνα αλλά και στο αιτιολογικό της απόφασης της Ελλανοδίκου Επιτροπής.

Όσοι κρίνουν ότι δεν εφαρμόστηκαν οι κανονισμοί (όπως ο υπογράφων) και ζητούν αντίγραφο του Πινακίου (όπου υπάρχει το σκεπτικό του Εφόρου) και της απόφασης της Ελλανοδίκου Επιτροπής (όπου υποχρεωτικά αναφέρεται το άρθρο του κανονισμού στο οποίο στηρίζουν την απόφασή τους) για να διορθώσουν τα όποια λάθη, δυστυχώς μένουν χωρίς απάντηση!

Ο μεν αρμόδιος υπάλληλος του ΣΕΓΑΣ, μετά από επανειλημμένες προφορικές-τηλεφωνικές αιτήσεις του αντιγράφου του πινακίου … δηλώνει ότι “πρέπει να γίνει έγγραφη αίτηση”.
Γίνεται έγγραφη αίτηση και  πάλι καμία απάντηση. Μετά από 3-4 οχλήσεις αναγκάζονται να δώσουν την απάντηση: «δεν μπορούμε να σας στο στείλουμε χωρίς την άδεια του κ. Γενικού»…
Σεβαστής Βασίλης λοιπόν, η πηγή του κάνω ό,τι θέλω στον ΣΕΓΑΣ και λογαριασμό δεν δίνω σε κανέναν!

Η δε πρόεδρος της Ελλανοδίκου Επιτροπής (κ. ΞΕΝΙΑ ΑΡΓΕΙΤΑΚΗ) δεν απαντά και υπόσχεται να συζητηθεί ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ το θέμα μετά τον Covid-19. Ποιος ξέρει πότε θα έρθει αυτή η μεγάλη ημέρα!

ΤΟ ΡΕΖΟΥΜΕ
Κουκουλώνουν τα λάθη τους με αδιαφάνεια αρνούμενοι να απαντήσουν σε έγγραφες αιτήσεις των Συλλόγων, τους οποίους υποτίθεται ότι εκπροσωπούν και υπηρετούν.
Αυτή είναι η πάγια τακτική της παρούσας Διοίκησης του ΣΕΓΑΣ αλλά και των τελευταίων 20 ετών.
Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που ακολουθήθηκε η ίδια τακτική.  Όποιος από τη διοίκηση αμφισβητεί τα λεγόμενά μου, ας μου ζητήσει και τα άλλα παραδείγματα!
Δεν το συνιστώ… θα αναγκαστώ να περάσω έγγραφα που έστειλα στον τότε πρόεδρο Βασίλη Σεβαστή!

 

ΤΟ ΠΙΝΑΚΙΟ ΑΛΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2004

Για χάρη των όσων θα νομίσουν ότι το Πινάκιο των αγώνων είναι απόρρητο ή μυστικό έγγραφο του κράτους θα υπενθυμίσουμε στον ΣΕΓΑΣ την υπόθεση άλλου πινακίου, που με ένα τηλεφώνημα μας έστειλαν, κάτι που οδήγησε στη διόρθωση του λάθους έστω και μετά από 6 μήνες.

Είναι η υπόθεση του άλματος επί κοντώ στο διασυλλογικό (Π) της Καλαμάτας το 2004, που έγινε «λάθος» στο πινάκιο και αντί του σωστού (4.80) στον ΣΕΓΑΣ εστάλη πινάκιο με επίδοση (5.05)!
Παραθέτουμε τα δύο σχετικά έγγραφα -με σβησμένο το όνομα του αθλητή- αφού ο αθλητής δεν είχε καμία ανάμειξη στο λάθος.

  1. Έ γγραφο ΑΣ ΡΗΓΑΣ Πινάκιο 5.05 14.10.2020
  2. Απάντηση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Τρίπολης για το διασυλλογικό της Καλαμάτας (το διπλανό έγγραφο).

 

3ος ΛΟΓΟΣ

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ποτέ και κανείς στον ΣΕΓΑΣ δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να απαντήσει σε έγγραφες προτάσεις, που άνθρωποι του αθλητισμού μπαίνουν στον κόπο να συντάξουν και να αποστείλουν στον ΣΕΓΑΣ ακόμη και στις περίφημες ΕΠ.Α.Κ.Α.Β. που γίνονται κάθε δύο χρόνια!

Ενδεικτικά αναφέρω ότι στην πρόταση που για 15 συνεχή χρόνια … –Ναι 15+ χρόνια– καταθέτω στις ΕΠ.Α.Κ.Α.Β. αλλά και στον ΣΕΓΑΣ, δεν είχα ποτέ μιαν έγγραφη απάντηση που να αιτιολογεί το “πιθανά άτοπο” της πρότασης.
ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠ.Α.Κ.Α.Β. ΕΠΙ 13 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΩΣ! (η παρούσα πρόταση από το 2017).
Όσοι θέλουμε να βοηθήσουμε καθόμαστε δύο και τρεις ημέρες για να συντάξουμε μιαν εμπεριστατωμένη πρόταση και οι εκπρόσωποί μας στον ΣΕΓΑΣ δεν τολμούν να βάλουν σε χαρτί  ούτε το όνομά τους.
–  Γιατί;
–  Διότι (scripta manent).
Όλα στο κουβεντιαστό, στο αίωλο και στο ανεύθυνο, που αν αποδειχθεί λάθος… Ε! το αλλάζουμε, πουθενά δεν το έχουμε γραμμένο!

Μόνον ο «συγχωρεμένος από το 2017» Γιάννης Σταματόπουλος -το διαμάντι στον ΣΕΓΑΣ-  απάντησε (το 2011) σε άλλη πρόταση σχετική με τις μεταγραφές, την οποία μάλιστα και ενσωμάτωσε στον κανονισμό των μεταγραφών από την επόμενη χρονιά.
ΠΡΟΤΑΣΗ Μεταγραφή κατω απο 50 χιλ 18-10-2011

 

Η συνέχεια ….. με τη πρώτη ευκαιρία…

 

Γεια σου κ. Σπύρο Καλοζούμη «ΜΠΕΣΑΛΗ» μου!

Ας μην ξεχάσω να χαιρετήσω τον φίλο μου, τον κ. Σπύρο Καλοζούμη «ΤΟΝ ΜΠΕΣΑΛΗ», που ακόμη δεν φιλοτιμήθηκε να πληρώσει στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ τα όσα υποσχέθηκε -ως πρόεδρος του Α.Ο. ΜΕΓΑΡΩΝ- για να εξασφαλίσει τη μεταγραφή αθλήτριας το 2019.
Αν, όπως υποστηρίζεις, σε πούλησαν  οι άλλοι ενδιαφερόμενοι! είναι δική σου ευθύνη να τους μεταφέρεις το τιμητικό επίθετο «ΜΠΕΣΑΛΗΣ».
Προς το παρόν το «ΜΠΕΣΑΛΗΣ» το δικαιούσαι! μόνον εσύ γιατί μαζί σου έγινε η όποια συμφωνία.

Θεσσαλονίκη 14.10.2020
Με τιμή
Κατσίκας Φώτιος

print

Written by